Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
Reciclatge de bicicletes de segona ma

Des de Rutabike vàrem endegar una campanya adreçada a socis i amics per recollir aquelles bicicletes que tothom guarda a casa però ja no fa servir per donar-li una segona vida.

més
Sortida Cultural. Sant Sebastià 1714més
Penjadors decoratius. Andreas Scheiger

A primer cop d’ull semblen trofeus de caça penjats de la paret, però en realitat estan creats amb un selló i un manillar de bicicleta.

més
L'obra ciclista de Didier Lourenço

"Dalt d’una bicicleta tot em sembla més bonic. La velocitat de la bicicleta és la millor manera per mirar el món. Gaudeixo més el moviment, el paisatge, la llum. Té l'encant del silenci. I la velocitat de la bici és la millor per mirar les coses ".

més
Noordung Angel Edition, elèctrica de luxe.

El model d'aires retro amb que la jove startup Noordung s'introdueix en el mercat de les bicicletes elèctriques està pensada per als urbanites amb alt poder adquisitiu.

més
Cicles Girabent

Et passes a l’electrica ?
Cicles Girabent, de Torelló, gran taller i molt bona botiga, afegeix fàcilment a la teva btt un motor elèctric.


més
Brum Brum. La bicicleta d'equilibri per a nens

Guanyadora del A'Design Award en la categoria de productes infantils, Brum Brum és la startup que barreja creativitat, seguretat i sostenibilitat a través d'un producte dissenyat per als petits aventurers.

més
Be Urban. Innovació des de Paraguai

El quadre de la bicicleta creada per Denis Rodríguez ofereix un disseny revolucionari i sorprenent que combina elegantment corbes suaus i línies rectes.

més
Kitesurfbikerambling

Un excel·lent blog estretament lligat a la cultura de la bicicleta on deixar-se caure de tant en tant. Per als amants del grafisme hi ha una magnífica secció que recull diferents pòsters amb el mateix motiu: la bicicleta

més
Ride2Love: un portal per trobar parella ciclista

Kelli Salone, una exciclista professional ha creat un web dedicat per complet a trobar parella "ciclista" per sortir a rodar o compartir la passió per la bicicleta.

més
De Barcelona a Beseit, un viatge per la Serralada Prelitoral Catalana

La travessa de Barcelona a Beseit forma part del projecte d’enllaçar Insbruck amb Lisboa, de la qual nomès ens resta fer l’últim tram entre Madrid i la desembocadura del Riu Tajo a l’Atlàntic.

més
CAT 700. Una travessa dels paisatges de Catalunya

Travessar Catalunya de Nord a Sud. Comprendre la seva diversitat paisatgística, que és un país d'alta muntanya, però també de plana i de costa; de secà i de regadiu, eminentment rural. Que posseeix una riquesa patrimonial que remunta el fil de la Història i que hi té lloc un diàleg complex entre desenvolupament i conservació.

més
A good american. Friedrich Moser

Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància.

més
Rueda. Un festival diferent

Per segon any consecutiu es celebra el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona és el primer festival de cinema competitiu que té la bicicleta com a protagonista.

més
Las leyendas del Tour de Francia. Jan Cleijne

Novel·la gràfica que puja als cims i baixa als inferns del Tour. Una crònica des dels inicis i dels grans moments dela carrera més prestigiosa sense deixar de banda els clarobscurs de la prova.

més
¿Podemos hablar de algo más agradable? de Roz Chast

En aquest còmic, el dibuix, la fotografia i la paraula es barregen per indagar en la biografia de l'autora i, sobretot, fer un bell retrat de la relació que va mantenir amb els pares. Roz Chast dibuixa amb humor, però sense miraments, la decrepitud dels progenitors ancians.

més
Blaze Burner: llums de bicicleta

Blaze Burner és un combo de llums LED davantera i posterior amb un sensor intel·ligent de llum, que les s'activa automàticament en condicions d'escassa visibilitat.

més
Revolution Grips. Punys amb suspensió

Els Revolution Grips, són uns punys americans que segons el seu fabricant incorporen un "sistema de suspensió" que absorbeix les vibracions que arriben a les nostres mans mitjançant un puny d'un diàmetre superior al del manillar, fixat a banda i banda amb unes abraçadores facilitant el moviment intern.

més
Velocipedia. El cervell ens enganya

Esbossos improvisats amb tota mena de detalls erronis de bicicletes han agafat forma digitalment, mostrant màquines absurdes o impossibles en “Velocipedia” un projecte impulsat pel dissenyador italià Gianluca Gimini.

més
Emojis. Explica’t amb imatges

L'il·lustrador Richard Mitchelson en col·laboració amb la revista Bicycling ha creat la primera col·lecció de emojis de temàtica totalment ciclista

més
Cicles Girabent. Especialistes en elèctriques

Cicles Girabent, de Torelló, gran taller i molt bona botiga, afegeix fàcilment a la teva btt un motor elèctric. Et passes a l’electrica?

més
10 motius per anar en bicicleta.

Per quina raó has d'utilitzar la bicicleta? Aquesta activitat redueix l'estrès, ens fa ser més sociables si la compartim amb família i amics i millora les nostres capacitats físiques.
Bromont Biking et dóna 10 motius per anar en bicicleta sempre que puguis


més
De Valencia a Marrakech en bici

Una marxa en bicicleta amb l'objectiu posat en la propera Cimera del Clima de Marràqueix, la tercera després de Copenhaguen el 2009 i París el 2015, organitzada per l'Associació pel Medi Ambient i contra el Canvi Climàtic (AMA), per protestar pel per lluitar contra el canvi climàtic.

més
UNIBIKE. Madrid, del 22 al 25 de setembre

UNIBIKE, la Fira de la Bicicleta, reuneix a Madrid totes les novetats i tendències del sector durant quatre dies. Exhibicions, competicions i altres activitats completen el programa d'una fira oberta tant a professionals com al públic general.

més
Serra de Milany

Entre les comarques d'Osona, la Garrotxa i el Ripollès s’estén la Serra de Milany que junt amb les serres de Santa Magdalena, Puigsacalm i Bellmunt formen part d’un espai natural protegit d’exhuberant bellessa i gran interès paissagístic.

més
El Baix Berguedà

Joies arquitectòniques com Sant Quirze de Pedret amb les seves pintures murals romàniques o els monestirs de Sant Pere de la Portella, que durant la guerra carlina fou l'única universitat del país en funcionament, Sant Jaume de Frontanyà, el sempre sorprenent estany de Graugés, un petit oasi enmig d’extensos camps de cultiu; les tombes excavades a la pedra de San Viçenc d’Obiols, les extenses panoràmiques que es dominen des de l’altiplà de Capolat on el Prepirineu connecta amb la Depressió Central, els molins i els bucòlics salts d’aigua de les petites rieres que nodreixen el Llobregat, riu amb un important conjunt de colònies tèxtils construïdes a mitjans del segle XIX de gran valor arquitectònic i urbanístic... Totes aquestes petites meravelles tenen en comú el territori on s’assenten, el Baix Berguedà.

més
Gino Bartali, L'home de ferro

Suat i ple de pols, però sobretot nerviós, molt nerviós. El control policial estava cada vegada més a prop. Gino Bartali pedalejava com de costum, a prop de casa, a Florència. El control policial estava a pocs metres. Va frenar, va parar i ja no va tenir temps de baixar de la bici.

més
Ciudades y Bicicletas, el papel de las ordenanzas municipales

Nova publicació per augmentar el nombre de bicicletes als carrers. ConBici i la Fundació PONS-seguretat viària, han editat un recull de bones pràctiques urbanístiques i legislatives per afrontar amb èxit el necessari procés de canvi i avançar cap a ciutats millors

més
Anatomic. Max Cooper & Henning M. Lederer

L’artista visual Henning M.Lederer i el productor de música techno i electrònica Max Cooper, exploren en aquest vídeo animat la maquinària biològica del cos humà.

més
més
Bicicleta elèctrica amb panells solars

Sostenibilitat al quadrat. L'empresa holandesa Solar Application Lab ha desenvolupat, en estreta col·laboració amb un grup d'estudiants, un sorprenent prototip de bicicleta elèctrica que compta amb panells solars en la seva roda davantera. Una idea enginyosa de la qual els seus responsables es mostren visiblement orgullosos.

més
Ecocycle. Pàrquing vertical, intel·ligent i segur

El futur de la bicicleta a les ciutats està en constant creixement i així ho han entès els responsables d’Ecocycle, companyia ubicada a Londres, ciutat on previsiblement en pocs anys hi haurà més ciclistes que conductors.

més
Motius per regalar una bicicleta a un nen

Tots els nens senten una emoció incomparable quan aprenen a anar en bicicleta, diverses sensacions els embarguen durant aquesta experiència. I un cop comencin a pedalar sense ajuda, ja mai deixaran de pujar a la bici.

més
Velopresso, milk and coffee

Aquesta bicicleta semblant als antics carrets de gelats americans és Velopresso, una bici cafeteria creada per dos dissenyadors industrials del Royal College of London com a projecte de carrera i de les que de moment no hi ha més de 20 arreu del món.

més
Els millors vídeos de Mountain Bike del 2016

Passa una bona estona amb els vídeos d'autèntics experts dalt d'una bicicleta. Paüra, risc, humor i sana enveja.

més
Joyride, un filme de Pep Cuberes

El documental Joyride és un film català d’acurada producció dedicat a la modalitat extrema de la bicicleta, que aborda en profunditat el Dirt Jump, Descens, Freeride, Enduro i BMX des de la vessant més lúdica com a estil de vida que uneix a les persones amb les mateixes aficions. L’afició de gaudir la pràctica de la bicicleta sigui quina sigui la modalitat escollida.

més