Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
El Ficma. Cine pel mediambient
Del 2 al 10 de novembre el FICMA, un festival amb 24 anys de recorregut, presenta 140 films de temàtica ambiental.

més
A good american. Friedrich Moser
Al final de la Guerra Freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància.

més
Rueda. Un festival diferent
Per segon any consecutiu es celebra el Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona és el primer festival de cinema competitiu que té la bicicleta com a protagonista.

més
Bicycle Film Festival
Torna el Bicycle Film Festival. L'esdeveniment internacional dedicat al món del cinema i les bicicletes arribarà a Madrid el cap de setmana del 10 al 13 de març. I ho fa, una vegada més, carregat d’interessants propostes culturals i ciclistes

més
Premi Rueda 2015 al Millor Llargmetratge
El film Slaying the Badger basat en el llibre homònim de l'autor Richar Moore, que narra l'extraordinària rivalitat que es va viure durant el Tour de 1986 entre American Greg LeMond i el francès Bernard Hinault va estar premiat en la primera edició del Roda, Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona, que es va celebrar els dies 1, 2 i 3 d'octubre a la sala Zumzeig.

més
Rueda. Festival Internacional de Cinema Ciclista
Rueda, primer Festival Internacional de Cinema Ciclista de Barcelona , convida a concursar tots els que hagin fet una pel·lícula que tingui la bicicleta com un dels seus protagonistes. Tots els gèneres són benvinguts!

més
Bicycle. Documental de Michael B.Clifford
”Bicycle” és la història de com va començar i cap on va la bicicleta, un documental de 86 minuts que es pregunta el perquè el ciclisme i la bicicleta tornen a estar de moda.

més
Habana bikes. Diego Vivanco
L’enginy de mecànics de bici cubans, i la manera com es tracta avui en dia de mantenir en actiu antigues bicicletes dels anys 50 mancades de recanvis originals, és l'origen del curtmetratge, obra del càmera i fotògraf espanyol Diego Vivanco a través de la productora Kauri Multimèdia, que ja ha guanyat diversos premis en festivals temàtics.

més
Bikes vs cars. Fredrik Gertten
La bicicleta és perfecta per canviar moltes coses: Ho permetran els més poderosos? El director del documental Bikes vs. Cars revela la inquietant influència de la indústria automobilística a la política global mundial i com fomentar el diàleg amb l'objectiu al bé del ciclisme.

més
Sobre la Marxa. Una pel·lícula de Jordi Morató
Aquesta és la història d’un home, Josep Pujiula, que va crear una selva al costat de l’autopista. Un home que va aixecar al bosc, amb les seves pròpies mans, construccions tant belles com inversemblants.

més
Made in Queens
Un film que ens parla del primer equip musical stereobike dels Estats Units. La pel.lícula ha estat dirigida per Nicolas Randall i Joe Stevens.

més
Muerte de un ciclista. Juan Antonio Bardem (1955)
Mentre circulen per una carretera poc transitada, Juan (Alberto Closas) i la seva amant Maria José (Lucía Bosé), atropellen a un ciclista al que abandonen mort sobre l'asfalt.

més
La bicicleta verde. Wadjda. Haifaa Al-Mansour
Wadjda (Reem Abdullah) és una nena de deu anys que viu als suburbis de Riadh, a Aràbia Saudita, una societat tan tradicional que considera que anar en bicicleta atempta contra la dignitat i l'honor d'una dona ja que posa en entredit la seva virginitat. Però Wadjda és una nena decidida i valenta, amb un comportament que es mou sempre en els límits d'allò permès. Així, malgrat ser renyada constantment per no portar vel, escoltar música pop, o per no amagar-se davant dels homes, no dubtarà en presentar-se a un concurs de recitació de l'Alcorà per a, amb el premi, aconseguir la seva bicicleta amb la que vol competir amb el seu amic Abdullah (Waad Mohamed).

més
Jour de Fête. Jacques Tati (1949)
És possible que les “pel·lícules amb bicicleta” s'hagin convertit ja en un gènere cinematogràfic autònom, amb les seves regles, la seva estructura i els seus personatges arquetípics propis. Sincerament, ho desconec. Així que, i donat el caràcter biciclístic de la web en la qual van allotjades aquestes ressenyes, potser va sent hora d'encunyar un terme que les defineixi, un terme definitori per a alguna cosa tan amplia i alhora tan concreta com és “pel·lícula amb bicicleta”, semblant a “pel·lícula amb nen”, “pel·lícula amb gos” o “pel·lícula amb extraterrestres”.

més
La bicicleta . Sigfrid Monleón (2006)
La història d'una bicicleta que va canviant de mans serveix al director valencià Sigfrid Monleón per explicar tres històries que tenen com a protagonistes tres persones d'edats diferents: adolescència, joventut i vellesa.

més
Odisea en bicicleta
Ciao Pirla! És el títol del documental protagonitzat pel cantant Òscar D'Aniello, membre de la banda barcelonesa Facto Delafé y Las Flores Azules presentat el passat 6 de març als cinemes Verdi i a la sala Apolo. La cinta de 75 minuts narra el viatge de l’Òscar, un recorregut amb bicicleta de 1369 km en 12 dies, una odissea que va finalitzar el 18 d’octubre de 2012, quan el protagonista de la història va arribar amb les cendres del seu pare fins a Desio, la ciutat natal del progenitor, per tal de llençar-les al llac de Como, tal i com ho desitjava la seva família.

més
Temporada alta de cinema
Gener i febrer solen ser dos mesos bons si parlem d’estrenes cinematogràfiques.


més
El niño de la bicicleta. Germans Dardenne
Els germans Jean-Pierre i Luc Dardenne, són dos cineastes belgues nascuts a Engis, a la província francòfona de Lieja, que acostumen a escriure, produir i realitzar conjuntament els seus films. La seva filmografia consta fins a l'actualitat de vuit llargmetratges caracteritzats pel compromís social i el tractament naturalista de la vida i els problemes de les classes socials més desfavorides .

més
Lladre de Bicicletes. Vittorio De Sica, 1948
És molt probable que en aquesta ressenya no acabi dient res de nou que no s'hagi dit ja sobre la pel·lícula Lladre de bicicletes. Però tampoc és la meva intenció fer un estudi en profunditat sobre la pel·lícula i desvetllar secrets que ningú abans ha estat capaç de veure. Més aviat, m'agradaria, simplement, donar alguns arguments, citar algunes anècdotes, que puguin motivar a tots aquells que mai hagin vist la pel·lícula i que per tractar-se d'una producció de l'any 1948, en blanc i negre, i amb temàtica a priori dramàtica, no s'hagin animat encara a veure-la.

més
60 Festival de Cinema de Sant Sebastian
Una setmana després d'acabar la 60 edició del Festival de cinema de Sant Sebastià, ja podem gaudir en el cinema de dos dels seus títols més comentats i valorats i alhora amb una concepció i un estil cinematogràfic completament diferents. Les dues pel · lícules de director espanyol, però una primera amb una producció rondant, diuen, els 30 milions d'euros i una segona amb, diguem, un pressupost molt més modest. Estem parlant d'una banda de Lo Impossible de Juan Antonio Bayona i per l'altre de Blancaneus, la nova aposta espanyola en la carrera pels Oscars d'aquest any, del director Pablo Berger.

més