Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
L'art de la comunicació plàstica
Creada amb escombraries procedent del mar i de l'estómac de les aus, l'obra de Mandy Barker ens obliga a mirar de front el problema dels nostres residus.

més
Escultura amb residus plàstics
STUDIOKCA va recol·lectar cinc tones deixalles de l'Oceà Pacífic, per esculpir una escultural Balena que emergeix d'un canal de Bruges per posar en relleu els problemes dels residus plàstics.

més
Álvaro Castagnet. Pintant el pols de la ciutat
Escenes quotidianes de paisatges urbans transformats en art. Álvaro Castagnet aconsegueix amb les seves aquarel·les plasmar l'esperit de la urbs on no falten les bicicletes

més
Inoculation. Ai Weiwei
A l'entrada de la fundació PROA es troben les "Bicycle Forever" d'Ai Weiwei, que s'eleven per sobre del cap, generant una interacció d'acer, llum i ombra a la vorera circumdant.

més
Sympathy Collaboration. Art solidari.
Una iniciativa solidària ha portat a 41 artistes valencians a il·lustrar cascos de bici de la firma "Closca" convertint cadascun d'ells en una obra d'art única.

més
Fireflies. Llum i color sobre rodes
Filadèlfia convida els seus habitants a experimentar activament en el gran bulevard de la ciutat d’un paisatge nocturn de somni evocat pels moviments lànguids dels grups de fanalets que es gronxen al ritme de vehicles de pedals personalitzats.

més
Red Bull Illume: les millors fotos de bicicletes del món
Més de 5.000 fotògrafs de 120 països. Gairebé 35.000 imatges. I molt espectacle: així és Red Bull Illume, el concurs de fotografia d'esports d'acció més gran del planeta.

més
Thorsten Hasenkamm. Art Fixie
Moltes de les il·lustracions de l'artista alemany Thorsten Hasenkamm recreen situacions i personatges muntant en les seves fixies. Fes un cop d'ull als seus treballs.

més
Jardines efímeros en movimiento. Makoto Azuma
Cada día hasta el 7 de mayo, las calles de Sao Paulo son ocupados por una flota de 30 bicicletas florales creadas por el artista japonés Makoto Azuma.

més
Només per mirar. Black-white fixie
Actualment la bicicleta és un recurs molt explotat pels creatius de les agències publicitàries com a reclam. I no només els creatius, sinó, comprova quantes botigues de moda de la teva ciutat exhibeixen modernitat i ecologia amb una bicicleta al seu aparador. La bicicleta ven

més
Penjadors decoratius. Andreas Scheiger
A primer cop d’ull semblen trofeus de caça penjats de la paret, però en realitat estan creats amb un selló i un manillar de bicicleta.

més
L'obra ciclista de Didier Lourenço
"Dalt d’una bicicleta tot em sembla més bonic. La velocitat de la bicicleta és la millor manera per mirar el món. Gaudeixo més el moviment, el paisatge, la llum. Té l'encant del silenci. I la velocitat de la bici és la millor per mirar les coses ".

més
Llum de sobretaula d'inspiració ciclista
A la filla de Peter no li agradava seure al seu escriptori. Una singular làmpara de diversos colors va aconseguir motivar-la a fer-ho.

més
El Ciclo. Llums amb ànima de bicicleta
Ramiro Sobral crea llums utilitzant peces usades de bicicletes del seu propi taller, com radis, boixes, pinyons, llantes, discos de fre o baules de cadena

més
Raya Sader Bujana
Raya Sader Bujana, una autèntica artista del paper establerta a Barcelona que construeix meravelles de paper amb les seves mans, escultures de profunda meticulositat després de moltes hores de treball.

més
Clic-Cistas #16: Sascha Kohlmann
En la vibrant i moderna Berlín és molt fàcil veure ciclistes ... Però fotografiar-los? Sascha Kohlmann i la seva càmera, sempre atents, ho aconsegueixen cada dos per tres: en aquest article de la revista Ciclosfera ens revelen els seus secrets per aconseguir-ho.

més
Com una cadira
Aquest 23 d’abril, dia de San Jordi, és va presentar la primera de quatre publicacions de Com una cadira, un projecte de Jordi Lafon i una acurada edició dels amics d’Adicciones Porquesí: Albert Cano, Alexis Barroso i Jordi Daví, tots ells rutabikers.

més
Escultures de ciclistes sobre un canal de França
Es tracta d'una escultura de l'artista francès Guy Lorgeret, titulada "Retour a Betton" ("Retorn a Betton"), instal·lada en Betton, un suburbi de Rennes, ciutat de l'oest de França

més
Bike Art. Bicycles in art around the world
Aquest catàleg de Kiriakos Losifidis recopila els millors treballs i il·lustracions de tot el món fins a l'any 2011 i conté una mostra d'art urbà, pintures, il·lustracions, escultures, etc. amb un denominador comú: totes les obres estan relacionades amb el ciclisme.

més
La Gent Microscòpica d'Aica Garcia Garay
“Gent microscòpica en un gran món en miniatura”, una interessant exposició fotogràfica de la rutabiker Aica Garcia Garay, al restaurant El Gravat de Vic des del 30 d’octubre de 2015.

més
Cycle Revolution. Design Museum de Londres
El Museu del Disseny de Londres mostra la diversitat del ciclisme contemporani amb una gran exposició que reuneix una sèrie de les bicicletes definitives del nostre temps que van des dels desplaçaments diaris a la alta competició alhora que reflexiona sobre la importància de com el disseny i la innovació pot influir en el futur del ciclisme.

més
Rolling Spoke: if you can breathe, bike
Gus Kovac, un canadenc instal·lat a Amsterdam, la ciutat dels ciclistes, ha creat un blog on recull boniques fotografies fruit del seu amor cap a les dues rodes

més
Handsome Cycles & Minneapolis Institute of Art
La marca de bicicletes Handsome cycles ha creat unes bicicletes inspirades en tres obres mestres pertanyents al Minneapolis Institute of Art amb motiu dels 100 anys de la seva fundació.

més
BikeRackTO: ciclistes de veritat
El projecte fotogràfic BikeRackTO retrata ciclistes anònims de Toronto armats amb la seva bicicleta ... i poc més.

més
Cy-collage: art sobre rodes
Cy-collage és una exposició d’una sèrie d’obres encarregades a 10 artistes internacionals pel Colectivo Futuro inpirades en el ciclisme utilitzant la tècnica del collage.

més
Barclays Cycle Hire. Alex Trochut
El recent patrocini de Banc Santander de les famoses bicicletes públiques de Londres ens serveix d’excusa per recuperar l’excel•lent campanya promocional dissenyada pel reconegut il•lustrador i dissenyador català Alex Trochut

més
ARTcycle Miami. Els ciclistes importen
ARTCycle, és un col•lectiu local l'objectiu del qual es fomentar la bicicleta i conscienciar la població sobre la vulnerabilitat dels ciclistes als carrers de Miami i alhora concienciar als automobilistes que no estan acostumats a, o educats en com compartir el camí per que siguin més respetuosos i tolerants amb els cicliste.

més
Modus Vivendi. Sophie Call
La Virreina Centre de la Imatge presenta Sophie Calle. Modus vivendi, una àmplia retrospectiva de l’artista francesa que repassa la seva obra des de mitjans dels anys vuitanta fins a l’actualitat.

més
Villa Quitapenas. CIA La Lola Boreal
"Villa Quitapenas no és només un espectacle de dansa, és una història de bicicletes en la qual tu pots ser el protagonista. El dibuix, l'audiovisual i la dansa aconseguiran que en gaudeixi tota la família" segons la companyia valenciana La Lola Boreal.

més
Cyclemon, you are what you ride
Cyclemon és un projecte francès de disseny creat per Romain Bourdieux i Thomas Pomarelle amb motiu del centenari del Tour de França.

més
Let's Bike Boston de Sophie Greenspan
“Let's Bike Boston” és una campanya de sensibilització pública que la dissenyadora gràfica Sophie Greenspan ha creat per a un curs de disseny gràfic a la ciutat de Boston.

més
Things Come Apart. Todd McLellan
Aquest és un projecte del fotògraf Todd McLellan recollit en un extraordinari llibre de l’editorial Thames & Hudson que ens fa visible la complexitat interna d'alguns dels productes més emblemàtics del món actual, entre ells la bicicleta.

més
On the Table by Ai Weiwei. La Vireina
El proper dimarts 4 de novembre, a les 19.30 h, La Virreina Centre de la Imatge inaugura On the Table Ai Weiwei.

més
Camper Bike. Kevin Cyr
Aquest pintor d’origen canadenc afincat a Nova York és un apasionat ciclista preocupat per la sostenibilitat que en les seves obres explora, entre d’altres, aspectes relacionants amb la mobilitat i l’habitatge.

més
Les Escultures de Philippe LeBlond
Seatylock va ser creat per un equip dirigit pel dissenyador de producte israelià Oren Livne per fer front a dos problemes comuns entre els ciclistes urbans: el robatori de la bici i/o el seient.

més
Foroba Yelen. Matteo Ferroni
Foroba Yelen, que es pot traduir per “llum comunitària”, és una exposició que dóna a conèixer un projecte que l’arquitecte italià Matteo Ferroni està desenvolupant en una zona rural de Mali.

més
Urban Zero: Tomski & Polanski and Festka
Las Urban Zero és un bicicleta urbana de la firma Festka amb un acabat del marc que ha estat dissenyat per la parella d’il·lustradors Tomski & Polanski.més
100 Hoopties. Grafisme amb peces de bici reciclades
Projecte de fi de carrera de Jennifer Beaty, una estudiant de la School of Visual Arts de Nova York que utilitzant peces de rebuig de la bicicleta ha creat tot un món gràfic amb referents a cartells de cinema, portades de discos, logotips...

més
Bicycle San Francisco
Fascinant i exquisit, dos adjectius que defineixen perfectament el projecte visual del fotògraf Dwight Eschliman. Una plaer visual només per aquells que veuen en la bicicleta quelcom més que un vehicle de transport i saben apreciar els detalls i peculariatitas constructives de les mateixes.

més
Bicycle Forever (2011) – Ai Weiwei
El artista Weiwei proyectó el 2011 una instalación usando bicicletas para el Taipei Fine Arts Museum.

més
Millor amb bici
Bonica i acolorida campanya de l'agència La Comunitat per promoure l'ús de la bicicleta a la ciutat de Buenos Aires. Utilitzant una tendència que no podria estar més de moda, el disseny flat, les diferents peces compten amb alguns dels avantatges que té utilitzar aquest mitjà de transport en comparació amb d'altres com el cotxe.

més
Escultura amb bicicletes reciclables
Els artistes internacionals Grieve i Ilana Spector han creat una escultura en forma de gran obelisc construït totalment amb bicicletes reciclades, en total 340 més un tricicle. El monument, amb una alçada d’uns 60 metres, es troba a la ciutat de Santa Rosa, que conjuntament amb Nissan han finançat el projecte.

més
100 còpies. Art i Ciclisme
Una col·lecció de peces artístiques adreçades als ciclistes que viuen amb passió l’art i el ciclisme.

més
Projecte NAS de Jordi Lafon
En aquest projecte, en constant creixement des del 2005, Jordi Lafon demana a les persones que es deixin fotografiar amb un nas de pallasso. Els primers retrats eren els de les persones amb les que tenia i té algun vincle: família, amics, veïns, companys de feina. Poc a poc, però, va anar demanant-ho a les persones que anava coneixent fos en una festa, un viatge, una inauguració, una reunió, un taller, un dinar ...


més
ACVic: noves exposicions
La galeria d'art ACVic ha programat tres exposicions que podreu veure fins a principis de maig

més
Des de la proximitat. Les emocions com a matèria. Manolo Gómez
Des del 7 de gener fins el 9 de març de 2014 el Museu de l’Art de la Pell de Vic acull una gran exposició de pintura de Manolo Gómez. Podrem gaudir dels 800 metres quadrats de la planta superior del museu dedicada als darrers treballs d’aquest incombustible pintor.

més
The cyclist’s alphabet
L’alfabet és un sistema convencional de signes que tenen un valor fonètic i semàntic, a la vegada. Amb ells construim paraules i podem donar nom als conceptes i als objectes que ens envolten.

més
Marges i Fronteres
Rutabike com a entitat relacionada amb l'activitat ciclista i el territori ha participat en el disseny de la ruta pel projecte artístic “Marges i Fronteres” de Jordi Lafon.

més
Traçabilitats. Sama Genís
Una gran exposició de ceràmica presentada com a un Work in proces.

més
Què fer.
El cicle d’exposicions “Què pensar. Què desitjar. Què fer”, comissariat per Rosa Martínez i iniciat el novembre de 2012, es completa amb la tercera i última mostra, que presenta obres significatives de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació ”la Caixa”.

més
Lita Cabellut
Exposició a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas fins a finals de Juny.

més
Mar Arza. "Llibre de revelacions"
A part de la interessant exposició de Mar Arza, el Museu Molí de Capellades és un centre que té un important valor en si mateix. El fan molt aconsellable per les seves col·leccions d'objectes relacionats amb la història de la fabricació de paper i la indústria de la impremta, així com la visita guiada per conèixer com es feia el paper quan el Molí paperer era un centre actiu.

Exposició a cura d’Assumpta Bassas i Joana Masó


més
Auguste Herbin. Retrospectiva
Auguste Herbin (1882-1960) és una de les figures més grans de l'art abstracte i un mestre indiscutible del color. Nadiu del nord de França, va passar la seva joventut a Le Cateau, un petit poble que va veure néixer també a Matisse.

més
Lichtenstein: A Retrospective
La Tate de Londres proposa la mostra més ambiciosa dedicada a l’artista des de la seva mort al 1997. Una exposició que va més enllà de les seves icòniques figures de punts.

més
D’ara endavant. La postfotografia en l’era d’internet i la telefonia mòbil
Exposició recomanada per la varietat de propostes a partir de la premissa fotogràfica. La mostra col·lectiva presenta el treball de diferents autors que focalitzen el seu treball des de múltiples òptiques que inviten a la reflexió, informen, qüestionen, o senzillament provoquen un somriure des de la complicitat dels espectadors. Malgrat que cada autor té al costat una cartel·la que posa en context el seu treball, val la pena visitar l'exposició acompanyats dels guies que ofereix Arts Santa Mònica, perquè hi ha treballs que són molt interessants i poden passar desapercebuts sense la informació addicional dels guies.

més
Cornelia Parker. Galeria Carles Taché
Una molt recomanable exposició que ens permet gaudir-la des de la percepció més planera. Les peces de Cornelia Parker són directes, tant sols demanen una empatia sensorial lligades a la relació que tenim amb els objectes i la nostra capacitat de projectar i sentir emocions.

més
8a Biennal Leandre Cristòfol.
Exposició col.lectiva plantejada des del treball de selecció de Maribel López, Frederic Montornés, Lluís San Martín i la directora del centre, Glòria Picazo. La mostra ens presenta artistes amb treballs realitzats amb diferents disciplines artístiques com són el dibuix, el vídeo, el disseny, la fotografia o la instal·lació servint com a suport per plantejar noves mirades i contextos d'una societat canviant que es pot qüestionar des de molts àmbits, essent un d'ells l'artístic entès globalment.

Jordi Lafon


més
Què pensar. Què desitjar. Què fer?
Una exposició dividida en tres parts, amb obres de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació "la Caixa" i comissariada per Rosa Martínez, comissària independent de Barcelona, responsable de projectes com la Biennal de Venècia de 2005.


més
Museus de joguines d'arreu del món.
Una exposició per gaudir en família de cartells del Centre de Documentació del Museu de la Joguina de Catalunya a Figueres de diferents museus de tot el mon. Col·lecció Josep Maria Joan Rosa

més
Antoni López en la Fundació Sorigué
L'extensa mostra de pintura, dibuixos i escultures de l'autor manxec és captivadora per tenir la capacitat de suscitar un gran interès entre tota mena d'aficionats a l'art. Això es deu a la seva capacitat d'imprimir un gran realisme a les seves obres sense renunciar a l'experimentació i a enquadres on la mirada és totalment contemporània, transcendint cap a un espai terrenal de reflexió tècnica i filosòfica.

més
Un viatge de mil dimonis
L’exposició Un viatge de mil dimonis (i un parell d´àngels). És un projecte produït i comissariat pel Centre d’Art Tecla Sala, que proposa un recorregut per la trajectòria artística d’Andrés Rábago i els seus heterònims, i que ofereix una lúcida mirada sobre la condició humana.

més