Cercar
News
Activitats
Art
Bicicletas elèctriques
Bicicletes
Blogs
Cicloturisme
Cinema
Còmic
Complements
Curiositats
Editorial
Esdeveniments
Espais naturals protegits
Llibres
Música
Sostenibilitat
Varis
Videos
La por d’ells retalla la llibertat d’elles
A l’Afganistan les dones no poden anar en bicicleta perquè els homes ho consideren una vergonya. Un interessant article de Estel Solé a la Vanguardia.

més
Koos by Bike Tech
Koos Kroon torna a la càrrega. L'home que va portar les Brompton a Espanya, va obrir una llegendària botiga a Barcelona, va popularitzar Brooks o Ortlieb per tot el país i ara, després d'un desgraciat accident, torna a regentar un local al barri de Gràcia.

més
Sin Cadenas. El poder de les dones amb bicicleta
Un projecte que vol fomentar l'ús de la bicicleta entre les dones i que posa en valor la bicicleta com a mitjà transport ensenyant a anar amb bicicleta a persones que volen aprendre, moltes d'elles de col·lectius en risc.

més
Luciano Berruti. La darrera pedalada
Ha mort el que va ser el rostre mes conegut de l’Eroica, un dels noms clàssics del ciclisme y ho ha fet com no podia ser d’altra manera, pedalant.

més
Videojoc ciclista educatiu per a nens
Aquest videojoc ciclista que arriba des de Finlàndia, país amb un sistemes educatius més prestigiosos del món, transmet als nens la passió pel ciclisme i els ensenya a pedalar de manera segura.

més
Éric Barone. Rècord de velocitat en bicicleta sobre neu
Als seus 56 anys, aquest francès conegut com “Barón Rojo” ha batut el rècord de velocitat en bici, que ell mateix havia establert el 2015, deixant la nova marca en 227,7 km / h. Un vídeo d'infart que no et pots perdre.

més
Unirider. diversió assegurada
És dur portar un nen a coll quan aquest es cansa d'anar al seu cotxet. Aquest invent ofereix una solució perfecta per als petits passejos diaris i una alternativa divertida per als més petits alhora que alleujarà la dolguda esquena de l'adult.

més
Bkool. Pedala en realitat virtual
Des del saló de casa teva pedaleja per on vulguis i com vulguis; nevant mentre puges a l'Alp d'Huez, sota la pluja o amb el vent de cara; sent els pendents a les teves cames, competeix amb els millors en carretera però també en muntanya. Res substituirà la realitat però l'hivern se't farà més curt.

més
Motius per regalar una bicicleta a un nen
Tots els nens senten una emoció incomparable quan aprenen a anar en bicicleta, diverses sensacions els embarguen durant aquesta experiència. I un cop comencin a pedalar sense ajuda, ja mai deixaran de pujar a la bici.

més
Velopresso, milk and coffee
Aquesta bicicleta semblant als antics carrets de gelats americans és Velopresso, una bici cafeteria creada per dos dissenyadors industrials del Royal College of London com a projecte de carrera i de les que de moment no hi ha més de 20 arreu del món.

més
Un carril bici que s'il·lumina a la nit
Un carril bici solar, en fase de proves, que s'alimenta de l'energia que rep durant les hores de llum per il·luminar-durant la nit amb un vistós color blau.

més
La nova pista del Velòdrom d’Horta
Les inclemències metereològiques han anat desgastant durant tres dècades una fusta que al llarg dels anys va recollir els somnis i les frustracions dels esportistes que van rodar-hi. És per això que la Federació Catalana de Ciclisme, amb seu al velòdrom, i l'Ajuntament de Barcelona van decidir renovar la pista íntegrament, amb altres millores, amb un cost que supera els dos milions d'euros

més
TfL busca nou disseny per la Boris Bike
TfL, Transport for London, està buscant un dissenyador i proveïdor per introduir una "nova generació" de les bicicletes de lloguer de la xarxa pública de la ciutat.

més
Bicis al bus
Des d’aquest any els serveis regulars d’autobusos interurbans concessionats per la Generalitat de Catalunya poden transportar bicicletes de manera gratuïta

més
Bicibox. Aparcament protegit i segur
Bicibox és una xarxa pública d’aparcaments segurs per bicicletes privades que es troba distribuïda pels diferents municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal que tothom pugui fer ús del servei de la forma més pràctica i segura possible.

més
Enjoy Plymouth by bicycle
El sud-oest d’Anglaterra, com tantes regions d’Europa, està ben preparat per rebre cicloturisme. En aquest cas us volem parlar de Plymouth, una ciutat portuària anglesa de mitjanes dimensions, just al límit amb Cornwall (Cornualla).

més
El casc finalment no serà obligatori, però no per a tothom.
La nova Llei de Trànsit de la DGT és ja una realitat des del 9 de maig. La normativa afecta en alguns punts als ciclistes urbans y entre ells el que fa referència a la imposició del casc, uns dels temes que va generar un profund debat l’últim any entre la comunitat ciclista, representada per la Mesa Nacional de la Bicicleta i la “Dirección General de Tràfico”.

més
Eliminar trampes per als ciclistes de les vies verdes
El Club Cicloturista Móra la Nova ha fet una petició adreçada als Consells Comarcals Terra Alta i Baix Ebre motivada per la perillositat dels pilons, situats al centre de la via, que pretenen evitar el trànsit motoritzat. Un d’aquets pilons va provocar un greu accident a un dels companys del club.

més
Musée du cycle de Roulers
Roulers (Roeselare en neerlandès) és una ciutat de Bèlgica situada en la zona flamenca, capital del districte de la província de Flandes Occidental en la qual es pot visitar el Museu de bicicletes. És un lloc on es troba tota la informació relacionada amb la bicicleta i on els amants del ciclisme podran gaudir d'un bon moment.

més
Miquel Poblet, el millor ciclista català de la història
Ha mort el que era considerat el millor ciclista català de la història. Va destacar sobretot com a esprínter, amb un total de dues-centes catorze victòries com a professional i va ser el primer i únic ciclista català en vestir el mallot groc de líder del Tour de França.

més
Red de CicloJuristes
Ciclojuristas és una web interessant que ofereix solucions jurídiques als nous reptes que suposa la implantació d'aquest mitjà de locomoció al trànsit diari, sempre pensat i dissenyat fins ara en funció dels vehicles de motor.

més
La Mesa Nacional de la Bicicleta
Una plataforma que pretén unir les inquietuds del sector dels pedals, usuaris, empresaris, esportistes o urbans, i traslladar-les a la política.

més
30 km/h. Per uns carrers habitables
Tu determines el Futur de les Ciutats europees!

més
Seguretat i respecte per als ciclistes.
Ja n'hi ha prou! La mort del ciclista professional Iñaki Lejarreta, Campió Nacional de Mountain Bike atropellat per un vehicle de motor el dia 16 de desembre de 2012, mostra davant la societat en general una crua realitat: Espanya lidera el rànquing europeu de morts de ciclistes a la carretera.

més
Dones i bicicletes. El camí forjat
"Follow the Women" (FTW) i Georgina Terry podrien molt ben ser dos dels símbols de la força i de la perseverança que tenen les dones. I la bicicleta, l’eina amb la qual mostren la seva solidaritat i l’esperit de lluitadores que encoratja a forjar el camí dia rere dia, any rere any.

més