Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Bages
BAG 010_Monistrol de Calders
Moianès
Monistrol de Calders_Sant Llogari_Serrat del Moro_Sant Pere de Marfà_Mare de Déu del Consol_Monistrol de Calders.
Mapa digital Comarcal. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 637 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 005_Moià
VOR 002_Castellterçol
BAG 009_Moià
BAG 031_Calders
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la porta principal de l’església de Monistrol, agafem un corriol que surt a l’esquerra per baixar a la Riera de Sant Joan i la travessem per una palanca. Seguim a la dreta el carrer que puja paral•lel a la riera i al final agafem una pista a la dreta. De seguida trobem una cruïlla on seguim a la dreta. Abandonem la pista principal quan aquesta s’enfila i continuem a la dreta seguint la indicació de Sant Llogari. Travessem un rierol i després de salvar un filat comencem a pujar per una pista en bon estat. La pista presenta rampes dures en el seu inici. La seguim sense desviar-nos mai per les diverses pistes que s’enfilen a la dreta. Finalment, la pista baixa per arribar a l’explanada on es troba Sant Llogari. Continuem a la dreta en baixada. Trobem un encreuament on continuem recte per una pista que circula paral•lela a la Riera de Marcet.

Seguim per la pista principal fins una bifurcació senyalitzada on anem a esquerra per pujar fent una llaçada fins al mas de Vilanova. Passat aquest, girem a l’esquerra canviant totalment el sentit. Tornem a girar a la dreta per seguir la pista paral•lela a la Riera de Vilanova. Després d’una zona de roca calcària, davant del mas la Codina, ens desviem a l’esquerra per una pista en pujada que ens condueix a la part alta del Serrat del Moro. A la pujada obviem una pista a la dreta en direcció contraria a la que portem. On la pista gira a l’esquerra podem superar un vailet a la nostra dreta i pujar uns 100 metres per apreciar la vista de Castellterçol i Moià. Tornem a la pista i la seguim a l’esquerra. En una zona sense vegetació, després d’una corba a la dreta en baixada hi hagut un gran moviment de terres; la pista s’endinsa al bosc a l’esquerra. Sortim al costat de El Pedrós, a una pista en millor estat, on girem a la dreta en baixada. Pocs metres abans d’on la pista principal fa una girada tancada a l’esquerra, girem a l’esquerra per una pista menys fressada. Sense sortir mai de la pista principal, anem flanquejant, passem per l’explanada on es troba el mas en runes del Saiolic i sortim a la part alta de Marfà. A la dreta de l’entrada de la casa hi ha un passadís barrat pel que es pot travessar a l’altra banda i veure l’ermita de Sant Pere i les vistes aèries sobre la Riera.

Feta la visita, desfem uns metres el camí d’arribada i continuem per la pista que surt a la dreta. Després d’un curt tram de baixada pedregosa girem a la dreta per arribar a Datzira. Continuem baixant fins la riera que travessem com podem. A l’altra banda la pista continua a la dreta. Als pocs metres sortim a una pista en millor estat i girem a l’esquerra. Seguim sempre la pista principal per arribar a la Mare de Déu del Consol. A l’entrada de la casa girem a l’esquerra per agafar la pista principal que baixa. Aquesta circula paral•lela a la Riera de la Golarda, passa pel cementiri de Monistrol de Calders i finalment arriba al punt de sortida per la part alta del poble.

Novembre 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Llogari, Sant Pere de Marfà, Mare de Déu del Consol.

RESTAURANTS
Restaurant El Rubell Tel. 93 839 90 03.
La Masia del Solà. Tel. 93.839.90.25
La Manduca. Tel. 93.839.91.75

ALLOTJAMENTS
Molí d’en Sala. Casa de pagès. Tel. 656.64.29.94

CARTOGRAFIA
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).