Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Vallès Oriental
VOR 003_Santa Eulàlia de Ronçana
Cingles de Bertí
Santa Eulàlia de Ronçana_Bigues_Mare de Déu de Puiggraciós_Sant Miquel del Fai_Santa Eulàlia de Ronçana
Mapa digital Comarcal. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1610 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOR 006_Sant Feliu de Codines
VOR 016_La Garriga
VOR 018_Sant Feliu de Codines
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim des de la plaça de l’Església de Ronçanes per un carrer que marxa en direcció Nord cap una urbanització. Continuem pel carrer Maragall fins trobar una pista a la dreta amb senyals de PR que seguim. Aquestes ens porten fàcilment fins a un petit pla senyalitzat com a Bosc de Bonavista on podem continuar per la pista seguint les senyals del PR o bé escurçar distància per una trialera que s’endinsa al bosc mantenint la direcció que portem per retrobar de nou el PR. La pista desemboca en el Camí de Bigues, una pista ampla i fressada, que ens baixa fins la urbanització de Font Granada. La travessem sense perdre alçada fins a trobar una pista a la dreta per la que ens desviem. Passem pel costat del restaurant Can Traver i sortim a una rotonda on prenem el carrer de l’esquerra a tocar d’un mas restaurat. La pista travessa una riera i un mas amb una torre de defensa abans d’arribar a la part baixa de Bigues. Trobem una carretera que seguim a la dreta fins una rotonda on ens desviem seguint el carrer de l’esquerra del Pavelló esportiu. Seguim per un sender ample fins arribar a la part alta del municipi. Passem per la dreta de l’església i prenem el carrer del camí de Puiggraciós.

Trobem una bifurcació amb diferents possibilitats: continuem per la pista de l’esquerra deixant a la dreta la que porta al cementiri. A la següent cruïlla ens desviem a la dreta per pujar a l’ermita de Sant Bartomeu de Mont-ras. La pista desemboca en una urbanització on continuem a la dreta fins trobar la indicació de Puiggraciós que seguirem, primer per asfalt i després per pista fins a l’ermita de la Mare de Déu de Puiggraciós.

Continuem per pista sense perdre alçada i seguint senyals de PR fins al Coll del Tripeta i des d’aquí guanyem la part alta de la cinglera per una bonica i aèria pista. A la part alta de la cinglera hi ha un trencant on seguim a la dreta en direcció a El Casclar. Passat el castell arribem a una bifurcació on continuem a la dreta deixant les senyals del PR. Mantenim la direcció i ciclem paral•lels a la cinglera fins arribar a un encreuament de camins on continuem per l’esquerra canviant el sentit de la marxa.
La pista ens baixa sense dificultats a una estreta carretera asfaltada, damunt mateix d’una bauma, que seguim a la dreta per arribar al santuari de Sant Miquel del Fai. Continuem per carretera fins a Sant Feliu de Codines, travessem el municipi i baixem a una rotonda on seguim les senyals en direcció a Caldes de Montbui. Atenció: a un centenar de metres ens desviem a l’esquerra seguint les senyals de la urbanització d’Els Saulons de Déu. Mantenim la direcció sempre en pujada fins arribar a la base de les restes del Castell de Montbui.

Atenció en aquest punt ja que cal seguir una pista sorrenca que trobem a la dreta. Baixem fins la urbanització de Can Ragassol on continuem a l’esquerra fins trobar, també a l’esquerra el carrer Pasarell. Seguint el carrer trobarem a l’esquerra el Camí de Bigues que seguirem un tram curt. Deixem la pista principal quan en trobem una secundària a la dreta que va paral•lela a una tanca d’una finca. Arribem a una bifurcació senyalitzada del PR on continuem a la dreta, però tot seguit deixem la pista per una còmoda i fressada trialera a l’esquerra. El sender desemboca en una pista que arriba a un camp on continuem pel corriol a la dreta. Seguim sempre per la trialera que va girant cap a la dreta, parant atenció de no saltar-nos una desviació a la dreta que està precàriament marcada amb senyals grogues fluorescents. El sender desemboca en una pista amb senyals de GR que seguim. Un centenar de metres enllà el GR es desvia per una pista a la dreta (hi ha un rètol que diu camí). El GR arriba fins una nova urbanització on, a la part baixa, el deixem, continuant a l’esquerra per asfalt per arribar de nou al punt de sortida.

Autors: Toni Casanovas i Montse Ramírez

Febrer 2005


CENTRES D’INTERÈS
Sant Bartomeu de Mont-ras, Mare de Déu de Puiggraciós. El Casclar, Sant Miquel del Fai, Castell de Montbui.

ALLOTJAMENTS
Agroturisme Can Burguès tel. 94 844 8007

RESTAURANTS
Masia restaurant CAN SABATER. Tel. 93.844.64.55. www.cansabater.com
Cal Mestret: Tel. 93 844 82 07.
Club Pinedes Castellet. Tel. 93 844 8633
Paradis Park. tel. 93 8449075
Restaurant Can Rajoler. Tel. 93 8446633
Restaurant la Vall. tel 94 8448258 - 93 8446363

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Vallès Oriental. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).