Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Vallès Oriental
VOR 005_Sant Celoni
Parc del Montnegre i el Corredor
Sant Celoni_Sant Martí de Montnegre_Hortsavinyà_Can Camps_Ramió_Sant Celoni
Mapa digital Comarcal. Vallès Oriental. Maresme. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 47 Km
Desnivell: 1070 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
VOR 007_Sant Celoni
MAR 003_Tordera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de l’estació en direcció Est pel carrer de l’esquerra de les vies. Ciclem en paral•lel a la via fins al final del poble on trobem un pas soterrat per travessar-la. Continuem ara per la banda dreta en direcció al cementiri. Travessem la Riera de Pertegàs per un pont on trobem senyals del GR que seguim, deixant a l’esquerra el carrer que porta al cementiri. Travessem la carretera (Ull!!) seguint per l’esquerra de l’edifici dels bombers. El GR travessa l’AP-7 i continua per asfalt fins a l’entrada de Can Coll. Seguim el GR, primer per asfalt i després per pista de terra en direcció a Sant Martí del Montnegre, primer objectiu. Per arribar-hi ha dues opcions:

• seguint sempre la pista principal en aquesta direcció, remuntada còmoda però força transitada en cap de setmana.

• seguint sempre el GR, deixant la pista principal en un revolt tancat a la dreta, ciclant tant per pistes i camins secundaris com corriols de remuntada exigent. Es la opció escollida.

Ambdues opcions es retroben a prop del mas La Ginesta. Al trencant de l’ermita, en un revolt tancat, continuem endavant per la pista amb senyals específiques de no continuïtat del GR-5, en direcció al mas Les Preses. En la primera bifurcació que trobem després d’una curta baixada trobem a la dreta una nova senyalització de GR, essencial per arribar fins a prop Hortsavinyà, direcció que també seguirem.

La ruta flanqueja el vessant nord de la Serra de Montnegre en direcció al coll de Can Benet on trobem una pista de terra que seguirem en baixada. Anem en direcció a Hortsavinyà seguint les senyals del GR, deixem un trencant a la dreta i deixem ambdues indicacions passat el mas Rural de can Pica, on trobem una clara bifurcació per la que continuem a l’esquerra en direcció a Tordera. Immediatament arribem al coll de les Palomeres on continuem a l’esquerra. Trobem una bifurcació al costat de l’enrajolada Villa Encarna que seguim a la dreta. Nova bifurcació on seguim la pista principal, a la dreta. Arribem al trencant de Can Camps, un seguit de parcel•les disseminades de la urbanització del mateix nom.

Avancem cap a la urbanització sense perdre alçada per l’anomenada avinguda de Can Camps, carenant i seguint les petites torres d’electricitat. Deixem l’avinguda pel carrer d’Argentina, a l’esquerra, seguint les torretes, ara sense cables. Abans de veure un camp de futbol abandonat ens desviem pel carrer de Lima, a l’esquerra. Atenció, el deixem quan trobem una desviació a l’esquerra en baixada, el carrer Fuerteventura. Al final del carrer la pista terrosa es fa més estreta. La deixem quan trobem una desviació a l’esquerra, encara menys transitada, que ens baixarà al fons de la vall del Sot de l’Home Mort. Des d’aquí el trajecte transcorre per les diferents pistes que ressegueixen en baixada la vall fins a Can Ramió.

Just després del trencant, passat el pont, ens desviem a l’esquerra. Seguim per la pista que passa a tocar del mas Can Forn deixant la que se’n va a la dreta. Atenció, en un revolt tancant ens desviem per una pista a la dreta en clara pujada. La pista remunta el petit serrat per la carena amb trams de rampes fortes. Anem a parar a una pista que seguim a la dreta. Nova bifurcació on ens desviem a la dreta, en baixada fins un petit coll on prenem un camí ample que trobem a l’esquerra. Baixem sense parar, mantenint sempre la direcció, fins al fons de la vall de la Riera de Fuirosos per finalment trobar l’autopista (AP-7).

Per tornar a Sant Celoni només cal seguir la pista paral•lela a l’autopista, travessar-la per un pont, i seguir-la després per la banda dreta durant una bona estona, just fins trobar una palanca a la dreta, ja a Sant Celoni, que travessa la Tordera i ens permet arribar de nou al lloc de sortida.

Abril 2005

CENTRES D’INTERÈS
Sant Martí de Montnegre, Hortasavinyà, Ramió

ALLOTJAMENTS
Mas Sans. (Casa rural). Tel. 93 867 07 66
Cal Batlle. (Casa rural). Tel. 93 867 18 53
Atlántida. Tel. 93 867 58 00

RESTAURANTS
Racó de Can Fabes. Tel. 93.867.28.51
La Masia. Tel. 93.867.44.53
El Cruce. Tel. 93.867.30.42

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Vallés Oriental. Maresme. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).