Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Montsià
MON 001_La Sénia
El Port. Els Ports de Tortosa-Beseit
La Sénia_Mas de Barberans_Barranc de la Galera_Casetes Velles_Portella de Calça_Barranc del Retaule_Barranc de la Fou_Pantà d’Ulldecona_La Sénia
Mapa digital Comarcal. Montsià. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 64 Km
Desnivell: 1365 m
Temps: 4 H 50 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BMA 001_Fredes
MON 002_Mas de Barberans
MON 003_Mas de Barberans
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça de l’Ajuntament de La Sénia pel Carrer Tarragona en direcció Nord-Oest fins a la cruïlla amb el Passeig de la Clotada, on girem a la dreta (seguim indicacions del Parc de Bombers). Al final girem a la dreta i després a l’esquerra, abandonant la població per pista asfaltada. A la primera cruïlla, continuem a la dreta per asfalt. A la segona també, ara en direcció Sud-Est, per sortir a la carretera de La Sénia a Mas de Barberans, que travessem per continuar per la pista asfaltada. Al següent trencant, girem a la dreta per la pista asfaltada més ampla en baixada. Al final, a l’entrada d’unes granges girem a l’esquerra i continuem per la pista asfaltada. Passem pel costat d’un dipòsit d’aigua i travessem un barranc fins a trobar una indicació a l’esquerra, cap al Barranc de la Galera.

Als pocs metres la pista principal que seguim gira cap a la dreta. Arribats al Barranc de la Galera, sense travessar-lo, trobem una pista a l’esquerra que seguim. Al pocs metres ens desviem a la dreta per travessar el Barranc i a l’altra banda, girem a l’esquerra per una pista de terra que va paral•lela en direcció Nord-Oest (Es pot continuar per l’altra banda del Barranc i travessar-lo més amunt, a la carretera de La Sénia a Mas de Barberans). La pista surt a la carretera que agafem a la dreta, en direcció a Mas de Barberans. A pocs metres, girem a l’esquerra per una pista indicada cap a la zona alta del Barranc de la Galera.

La pista principal condueix fins al mateix llit del barranc, on continuem per la dreta per remuntar tot el Barranc de la Galera, amb vistes impressionants de les moles i agulles que tanquen la vall. Deixarem algunes pistes secundàries a les dues bandes per finalment arribar al Coll de l’Assuca i al refugi de Casetes Velles, envoltat d’algunes cabanes (a l’últim tram de la pujada, trobem també senyals del GR-7) . Atenció, uns metres abans del refugi, a l’entrada del Mas de l’Andresito, girem a l’esquerra per un PR poc senyalitzat amb marques grogues. És un corriol estret i no ciclable al principi, que passa per la dreta de l’entrada del Mas, entre dues tanques i puja fins un coll des del que baixem fins a la Portella de Calça.

Seguim la pista poc transitada que trobem a la dreta per començar a baixar. Després d’unes cases en runes, sortim a una altra pista que agafem a l’esquerra. Sempre per la pista principal anem baixant el Barranc del Retaule, fins a desembocar en una altra pista, més fressada que agafem a l’esquerra. La pista principal, sense pèrdua, volta l’impressionant Morral del Catinell, baixa pel Barranc de la Fou i volta per la dreta el Pantà d’Ulldecona fins a la carretera de La Sénia a Fredes. Seguint aquesta a l’esquerra arribem de nou a La Sénia.

Març 2005

ALLOTJAMENTS
Casa Manolo. Tel. 977 71 33 38

RESTAURANTS
EL TRULL. Tel. 977 71 33 02
LA CLOTADA. Tel. 977 57 06 12

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Montsià 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
El Port. 1:30.000. Els mapes dels Parcs Naturals de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya. Ediciones Primera Plana

BIBLIOGRAFIA
El Port. 20 Rutes en BTT. Néstor Biosca. Editorial Piolet. www.geografics.com