Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Montsià
MON 004_Poble Nou del Delta
Parc Natural del Delta de l'Ebre. Platja del Trabucador. Llacunes de l’Encanyissada i la Tancad
Poble Nou del Delta_Platja Trabucador_Mirador Embut_Casa de Fusta_Mirador Carreter_La Pantena_Poble Nou del Delta
Mapa Digital de Catalunya. Montsià. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya

Resum
Distància: 28 Km
Desnivell: 1 m
Temps: 2 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
MON 005_Amposta
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Les llacunes del Delta de l’Ebre

Una ruta per fer en família, totalment plana i que ens permet descobrir un espai únic a Catalunya, la zona humida més extensa del país, un espai de gran bellesa i un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani. Arrossars, aus i grans extensions de cel, terra i aigua que es perden en l’infinit.

Sortim de Poble Nou del Delta per la pista que marxa en paral·lel al camp de futbol, a la sortida del poble i a l’altra banda de la carretera que uneix el poble amb la platja del Trabucador. Ens desviem per la primera pista que trobem a l’esquerra i marxem entre camps d’arrossars fins trobar un gran canal de desguàs, on anem a l’esquerra i, més enllà, continuem per carretera fins la platja del Trabucador. Al darrer tram podem observar les antigues salines de Sant Antoni.

A l’extensa platja que es perd en l’horitzó continuem en direcció nord fins trobar un canal, que travessem. Continuem a l’esquerra, en paral.lel al canal, fins que trobem al carril bici que ressegueix la llacuna de la Tancada i ens permet arribar fins a la Casa de Fusta, una de les construccions més emblemàtiques del Delta de l'Ebre. Va ser construïda a finals dels anys 20 del segle passat per un grup de caçadors que s'instal·laren al delta atrets per la quantitat i varietat d'ocells que albergava aquest espai natural. Actualment ha estat habilitada per acollir el Centre d'Informació del Parc, on s'aconsella dels itineraris, els espais més destacats i les activitats que es poden realitzar a la zona. A més, disposa de tot un seguit de publicacions i materials d'interès per al visitant.

Continuem el recorregut pel carril bici de l’Encanyissada. En aquest tram la vegetació predominant és el canyís, planta que envolta i dona nom a la llacuna. Al final del carril bici, on habitualment hi pasturen bous, girem a l’esquerra per voltar la bassa i marxem en direcció a la carretera que enllaça Sant Carles de la Ràpita amb Poble Nou del Delta. Just abans d’arribar-hi ens desviem a l’esquerra per un camí de terra que finalitza al canal de Sant Pere.

Seguim fins al Pont de l’Encayissada, des d’on podem veure la pantena, art de pesca fix en forma d’embut. Per arribar de nou a Poble Nou del Delta evitant la carretera, ens desviem primer a l’esquerra i després a la dreta, marxant en paral.lel a l’Encanyissada fins al poble.

Recomanem portar prismàtics per a l’observació d’aus i, en funció de l’estació de l’any, repel.lent antimosquits i crema solar.

Setembre de 2014

CENTRES D’INTERÈS
Llacunes de l’Encanyissada i la Tancada. Salines de Sant Antoni. Museu Ornitològic de la Casa de Fusta

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
www.turismeamposta.cat