Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Ruta 1
Ruta 2
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Pla de l`Estany
PLE 001_Banyoles
Estany de Banyoles
Banyoles_Fontcoberta_Vilademí_Esponellà_Coll de Guixeres_Porqueres_Banyoles
Mapa digital Comarcal. Pla de l’Estany. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 875 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
PLE 002_Banyoles
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de l’aparcament del pavelló de la Draga en direcció nord pel carril bici. El deixem quan trobem una indicació del Mirador de Banyoles per un corriol a la dreta. Travessem la carretera i continuem per la pista que tenim al davant que porta a Lió i al mirador. Continuem per la pista de l’esquerra fins a una carretera. L’agafem cap a l’esquerra però aviat la deixem per la segona pista que trobem a la dreta. Trobem una nova bifurcació en què anem a l’esquerra i travessem per un pont una altra carretera. Sortim a una altra pista on continuem a la dreta. Trobem una altra pista on anem a l’esquerra per arribar al veïnat de Figueroles.

Arribant a les cases d’aquest barri ens desviem a l’esquerra baixant cap a uns camps. Deixem una pista a l’esquerra i a la següent bifurcació ens desviem a l’esquerra. Travessem la Riera de Garrumbert, pugem per una curta rampa i continuem per la pista fins a Fontcoberta. Continuem per la carretera en direcció a Malianta. Deixem la carretera per la primera pista que trobem a la dreta. Passat Ca l’Anglada comencem a perdre alçada. Deixem la pista principal (que tornem a trobar més endavant) per una a l’esquerra amb senyals blancs i blaus. Travessada la Riera de la Farga remuntem fins a un petit mas. Passat el mas la pista gira a la dreta, però continuem recte per la pista que trobem al davant. Mantenim la direcció fins a arribar a Vilademí. Una petita carretera ens porta a Sant Esteve de Vilademí.

Passada l’església trobem una bifurcació; deixem una pista a la dreta i continuem per la principal. Sortim a una altra pista on trobem senyals de GR i els seguim a l’esquerra. Sempre seguint el GR arribem a una pista asfaltada que prenem, a l’esquerra. Arribem de seguida a un mas que ens queda a l’esquerra. Atenció: passat el mas hem de buscar un corriol ample que s’endinsa al bosc, a la dreta, en la mateixa direcció que portem. Fem una bonica trialera, amb algun tram de forta baixada. La pista que trobem la prenem a l’esquerra per arribar a Esponellà.

Al poble continuem per l’esquerra de la façana de l’església. El carrer ens baixa fins a una pista que prenem a l’esquerra i que ressegueix el Riu Fluvià. Anem sempre a tocar del riu, passem per les centrals d’Esponellà i de Serinyà. A la confluència del riu Fluvià i el Ser continuem per la vall d’aquest últim i el travessem per una petita palanca. La pista desemboca a la carretera de Banyoles a Olot que travessem continuant per la pista que tenim al davant.

Passem pel costat del mas de Can Cofí. Atenció: quan trobem una clara bifurcació hem de prendre un corriol a l’esquerra amb marques de GR que ens canvia la direcció que portem. La trialera ens baixa a un tram en desús de l’antiga carretera. La prenem, a la dreta, fins a trobar, també a la dreta, una pista amb indicacions de la Font de Gatielles, situada sota mateix de la bifurcació. Passat Can Illa travessem el riu dues vegades, després deixem a la dreta una pista que porta al mas Perduts i arribem sense problemes al mas abandonat de Budallers.

Passada la masia deixem una desviació a l’esquerra en baixada i comencem l’ascensió al Collet de Guixeres. Al coll ens desviem a l’esquerra seguint les indicacions de Merlant. Arribem a Can Soler on prenem la pista de la dreta en pujada. Passat Can Ginestar, baixem a buscar la carretera de Banyoles. Anem per asfalt fins passat el trencant de les cases de Rodeja. Arribant a un collet prenem una pista a l’esquerra (a la dreta de la carretera hi ha la pista de Sant Bertomeu). Remuntem un tram pel mig del bosc. Trobem una desviació a l’esquerra amb indicacions de Puig de les Gitanes, que deixem. Atenció, passat aquest punt, en la següent bifurcació ens desviem a la dreta. Deixem dues pistes poc visibles a la dreta i comencem a perdre alçada ràpidament. La pista s’estreny a mesura que avancem i es converteix en una divertida trialera. Sortim a una pista que prenem, a la dreta, fins la carretera que, a l’esquerra, ens porta a Porqueres i de nou a Banyoles.

Gener 2007

Autor: Quim Borrell.

CENTRES D’INTERÈS
L’Estany de Banyoles. Sant Feliu de Fontcoberta. Sant Esteve de Vilademí. Sant Cebrià d’Eponellà. Santa Maria de Porqueres.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.banyoles.cat/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Pla de l’Estany. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).