Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 001_Viladrau
Parc Natural del Montseny
Viladrau_Les Cabrades_Riera Major_Urbanització Les Guilleries_El Vilar del Bosc_Sobrevia_Coll de Fontpomereta_Sant Segimon_Viladrau
Mapa digital Comarcal. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 34 Km
Desnivell: 1210 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 007_Vic
OSO 020_Seva
OSO 049_Aiguafreda
OSO 065_Viladrau
OSO 068_Espinelves
VOR 019_Montseny (Sant Bernat del Montseny)
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Cap al Montseny des de les Guilleries. Ascensió a Sant Segimon i tornada pel sender de l’Erola

Descobrir la fisonomia de les Guilleries i alhora assaltar la base del cim del turó de l’Home del Montseny visitant el bonic llogaret de Sant Segimon des d’on es torna per una trialera immersa en una bellíssima fageda.

Viladrau. A la carretera que travessa el centre urbà, trobem un plànol informatiu amb un mapa d’Osona escala 1:50.000. Fem un curt tram per la carretera en direcció a Vic i seguidament tombem a la dreta pujant per un carrer en direcció nord-oest. Mantenim la direcció fins a trobar una bifurcació de pistes: continuem per l’esquerra del petit puig que tenim al davant. Deixem una pista a la dreta en pujada i mantenim l’alçada fins a un petit coll. Som a la part alta de la conca de la riera del Sot de l’Estany.

Voregem el camp per l’esquerra per anar a buscar la carena de Les Cabrades fent una volta en forma de paella. Comencem a baixar en direcció nord i seguint sempre la pista principal. Comencem a canviar de direcció i ens dirigim a l’oest. Seguim baixant en la mateixa direcció i arribem, fent diverses llaçades, fins a la Riera Major. Seguim a l’esquerra, ara per una bona pista, paral•lels a la riera. En trobar la carretera, virem a la dreta travessant el pont. Deixem l’asfalt per una pista fressada a l’esquerra amb un indicador de la urbanització Les Guilleries fins a on arribem.

La primera edificació que trobem és una masia, abans de veure els xalets. Continuem pel primer carrer asfaltat a l’esquerra i després, en baixada, a la dreta. Deixem el carrer per una pista a la dreta en pujada. Trobem una bifurcació on hem de seguir per l’esquerra: la pista és terrosa i va guanyant alçada pel mig del bosc. Deixem de pujar quan trobem a l’esquerra una pista planera sota mateix del Turó de l’Enclusa. Arribem a l’entrada amb tanca fèrria de la finca del mas El Vilar del Bosc, on entrem, deixant la pista. Un cop arribem a la casa continuem a la dreta fins a un petit rec (també es pot arribar fins aquí sense passar pel mas anant a la dreta a l’entrada de la finca). Travessem el rec i comencem a pujar suaument per un sender trialer. Arribem fins a un camp al costat d’un mas i unes granges, que travessem seguint les roderes. El sender continua travessant el petit Torrent de Fàbregues. Anem pujant fins a una esplanada de terra rogenca on trobem la pista que ens porta fins a la carretera de Taradell a Seva i Viladrau. La seguim en baixada a l’esquerra fins a trobar una cruïlla.

Seguim en direcció a Seva i deixem l’asfalt per una pista a l’esquerra que porta a la impressionat masia de Sobrevia. La pista continua amunt travessant un cadenat que barra el pas als vehicles i que indica l’entrada al Parc Natural del Montseny. Bifurcació: seguim per la pista que s’enfila, mantenint la direcció, amb fort pendent. La pujada per la carena del Serrat de Font Pomereta és dura i exigent i no es suavitza fins a la part alta del serrat. Després de pedalar una estona còmodament la pista perd alçada per arribar a la Font Pomereta, on podem recuperar forces.

La pista fa un llarga llaçada per guanyar el Coll de la Font Pomereta i passa pel costat del Matagalls Xic on ja podem albirar l’objectiu de la ruta: Sant Segimon. Continuem pujant per la carena per un tram molt tècnic sobre un ferm de pissarra molt atrotinat per l’erosió de l’aigua. Passat aquest tram dur, flanquegem per un petit serrat pedregós fins a un prat on trobem una bona pista que a la dreta ens portaria fins a Collformic. Seguim per l’esquerra per baixar fins a Sant Segimon.

Continuem la ruta per una dura trialera, no sempre ciclable, que es troba abans d’arribar al monestir. El corriol porta fins l’ermita de La Mare de Déu de l’Erola: tot aquest tram, quan es pot anar sobre la bici, és exigent i cal posar tots els sentits en el descens. Continuem per la dreta de l’ermita, trobem una pista i la seguim per l’esquerra. Trobem una nova pista que seguim també a l’esquerra fins trobar la pista ben fressada que, en baixada, ens porta fins al fons de la vall i seguidament a la carretera que a la dreta, condueix a Viladrau.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Segimon, La mare de Déu de L’Erola

ALLOTJAMENT
Hotel De la Gloria. Tel. 93 884 90 34
Hotel La Coromina. Tel.93 884 92 64
Hotel Masia del Monstseny. Tel. 93 884 80 14

RESTAURANTS
La barita: Tel. 93 884 91 68
Mas D''''Osor: Tel. 93 884 81 84
Daina: Tel. 93 884 94 05
Fonda del Racó: Tel. 93 884 90 61

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).