Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 055_Aiguafreda
Cingles de Bertí
Aiguafreda_L’Abella_El Cerdà de la Garga_Sant Martí Sesperxes_Castell del Casclar_Mare de Déu de Puiggraciós_Sant Pere de Valldaneu_L’Abella_Aiguafreda
Mapa digital de Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 950 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 032_Centelles
VOR 015_La Garriga
VOR 016_La Garriga
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça Major pel carrer del Pont. Travessem pel pont de l’Abella i pugem pel carrer de l’estació. Travessem per un pas soterrat la via del tren i tot seguit anem a la dreta. Deixem un carrer a la dreta i continuem per la pista que porta fins al barri de Santa Pau. Abans d’arribar-hi deixem en un revolt tancat una pista a l’esquerra. Passades les cases de la barriada continuem per una pista que volta per sota la cinglera. Quan arribem al mas el Rossell deixem la pista principal per una pista secundària a l’esquerra que baixa a la riera. La travessem continuant per un corriol que puja fins al polígon de Centelles on anem a l’esquerra. A continuació prenem una pista a l’esquerra. Poc metres enllà, deixem a l’esquerra la pista del Molí de la Llavina desviant-nos a la dreta.

Trobem una nova pista on anem a l’esquerra. Passem de llarg dues pistes a banda i banda del camí. Passem per la dreta d’un mas i més amunt deixem una nova entrada a la finca, amb cadenat, prenent una pista secundària a la dreta que ens porta fins a una cantera. Continuem pujant fins a trobar un transformador elèctric on deixem la pista passant pel costat del mateix. Trobem una nova pista on anem a la dreta per arribar al cap de pocs metres al mas El Cerdà de la Garga.

Al mas prenem la pista que marxa per l’esquerra en direcció a la cinglera. Trobem la pista que puja d’Aiguafreda, ampla i rodadora. La prenem a la dreta i no la deixem fins acabar de pujat a la carena de l’ermita de Sant Miquel Sesperxes, on arribem prenent un carrer a l’esquerra.

Només passar l’ermita trobem una bifurcació de pistes on anem a l’esquerra. Més endavant deixem una pista a la dreta. Arribem a una cruïlla de Quatre camins on prenem el segon per l’esquerra. Anem un tram enganxats als cingles de Bertí. Deixem la cinglera quan trobem una pista a l’esquerra que ignorem. Uns metres més avall ens desviem per una pista a la dreta amb senyals de PR. Arribem al castell del Casclar. Continuem per la pista que salva la cinglera espectacularment per baixar fins al coll situat entre Puiggraciós i Puig Ciró. La pista de l’esquerra porta fins a l’ermita de la Mare de Déu de Puiggraciós.

Arribant a l’ermita, prenem a l’esquerra la pista que baixa fins al mas de l’Ullà i per carretera fins al petit nucli de Montmany. Deixem la carretera continuant per la dreta del Club de Tenis. Deixem una pista a l’esquerra i continuem recte perfilant tota la cinglera. A la part alta, a sobre mateix del Figaró, trobem una bifurcació: la ruta continua per la pista de la dreta en baixada però si esteu interessats en les runes del Castell de Montmany continuem per la pista de l’esquerra (el propietari ho té tot atrinxerat perquè la gent no pugui visitar-lo). Es pot tornar a la ruta principal per un petit corriol que trobem arribant al castell indicat amb una petita fita de pedres.

Travessem el Torrent del Bosc Negre. Continuem perfilant la cinglera però aquest tram de pujada presenta algun tram amb rampes fortes. Deixem una pista a l’esquerra durant la pujada. Passem a l’altra banda del morro. Just abans de travessar un petit rierol deixem una pista a la dreta que baixa a Tagamanent. Iniciem la tercera i última pujada resseguint la cinglera. Cap a la part alta trobem la pista que puja al mas El Castellar i que a la dreta ens porta, passant per Sant Pere de Valldaneu, a l’entrada d’una urbanització prop de l’Abella. L’evitem travessant la pista i continuant. Al davant tindrem dues pistes i agafarem la de l’esquerra. Baixem fins la part alta de la urbanització, des d’on tornem a Aiguafreda.

Abril de 2009

CENTRES D’INTERÈS
El Cerdà de la Garga. Sant Martí Sesperxes. Castell del Casclar. Mare de Déu de Puiggraciós. Castell de Montmany . Sant Pere de Valldaneu

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.aiguafreda.cat

CARTOGRAFIA
Mapa digital Comarcal. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).