Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 056_Sobremunt
Serra de Sobremunt. Serrat de la Pinassa. Els Munts. Pla de la Llosa. Riera de Sorreigs
Sobremunt_Santa Llúcia de Sobremunt_Els Munts

Mapa digital Catalunya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 900 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 017_Sant Quirze Besora
OSO 028_Santa Cecília de Voltregà
OSO 039_Sora
OSO 045_Sant Boi de Lluçanès
OSO 052_Santa Cecília de Voltregà
OSO 057_Perafita
OSO 063_Santa Eulalia de Puigoriol
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Al poble prenem el carrer que porta a l’església i, tot seguit, continuem pel que duu a l’ajuntament. Passat aquest, continuem per la pista que trobem. Passem de llarg una pista a l’esquerra seguint per la pista principal que ressegueix la carena i baixa fins a Beulovi. No arribem al mas ja que ens desviem en un revolt tancat per una pista que marxa a l’esquerra.

Baixem fins a la capçalera del Torrent de l’Infern i pugem per la vessant d’un nou serrat. En una bifurcació al costat d’una petita bassa, anem a la dreta per la pista que passa pel mas deshabitat de la Conjunta. Ràpida baixada fins a tocar del mas Cuspineda. Just abans d’arribar-hi, ens desviem a l’esquerra per una pista herbosa iniciant la pujada a la carena del Serrat de Can Gil. En el trajecte, deixem una pista a la dreta continuant amb la de pujada i seguint la indicació del Grau.
Sortim a una nova pista on continuem a l’esquerra en forta pujada deixant a la dreta la pista que porta al mas. Una vegada a la carena de la Serra de Sobremunt, continuem per l’esquerra seguint senyals de GR que ens porten a sota mateix de Santa Llúcia de Sobremunt.

Deixem la pista cimentada quan el GR marxa a la dreta per un sender de baixada que ens porta fins a la carretera que puja de Sant Hipòlit de Voltregà. La travessem continuant per la pista que hi ha a l’altra banda. Seguim sempre el GR en totes les bifurcacions que trobem. Deixem la pista principal, que duu a Sant Salvador de Bellver, per una a l’esquerra seguint les indicacions de Sant Roc. Passada la petita ermita arribem a una bifurcació en un petit coll on anem a la dreta, deixant el GR i seguint les indicacions de Sant Miquel de Gallifa. Anem flanquejant entre el Serrat de la Pinassa i la riera de Talamanca.

Quan canviem de vessant, a sota mateix del santuari dels Munts, trobem una nova pista on anem a l’esquerra i una mica més endavant ens tornem a desviar a l’esquerra. Després d’una pujada exigent, arribem a la pista asfaltada que a la dreta ens porta fins al punt culminant de l’etapa: els Munts.

Desfem el camí i continuem un tram per asfalt. Atenció perquè la baixada és ràpida i ens podem passar de llarg. Quan veiem una pista a la dreta, al cap de pocs metres en trobem una altra a l’esquerra que hem d’agafar i que marxa en direcció oposada.
Després d’un tram planer, la pista, en desús, perd alçada ràpidament. Arribem a una bifurcació no molt clara on hem de continuar a l’esquerra. Finalment sortim a la carretera de Sant Boi de Lluçanès que seguim a l’esquerra.

Passem de llarg una pista a la dreta però prenem la següent que trobem per arribar al mas El Prat. Continuem per la pista a l’altra banda del mas. Sortim a la carretera de Sant Bartomeu del Grau que travessem, continuant per la pista que tenim al davant. Passem per la dreta d’un petit mas. A l’altra banda trobem una pista que prenem a l’esquerra. Passem entremig de dues petites basses; més enllà, passem de llarg una pista que baixa a la dreta. Després de fer un petit coll la pista ens duu fins a la carretera de Sant Bartomeu del Grau, direcció que seguim.

Als pocs metres deixem una pista a l’esquerra però prenem la següent que trobem. La pista desemboca en una de més bona que prenem a la dreta. Bifurcació on anem a l’esquerra per arribar al mas de Vila-Rasa. Al mas continuem per la pista que el volta per la dreta i que ens baixa fins a un petit estany. Anem sempre per la pista principal, deixant desviacions secundàries, una a la dreta i un parell a l’esquerra.

Un cop al fons de la vall trobem una pista cimentada que travessem. Creuem la riera de Sorreigs, deixem a la dreta una pista que porta al mas Cornet i quan arribem a la granja de Can Norra ens desviem a la dreta iniciant la pujada que ens porta a Sobremunt.

Novembre de 2009

CENTRES D’INTERÈS
Santa Llúcia de Sobremunt. Ermita de Sant Roc. Santuari del Munts

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.turisme.llucanes.cat

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).