Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 063_Santa Eulalia de Puigoriol
El Lluçanès. Riera Gavarresa. Els Munts
Santa Eulalia de Puigoriol_Sant Cristòfol de Borrasers_Mare de Déu del Roser_La Vila d’Alpens_L’Alou_Santuari de la Mare de Déu dels Munts_Sant Boi del Lluçanès_Santa Eulalia de Puigoriol
Mapes Comarcals de Catalunya. Osona 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 920 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 019_Sora
OSO 038_Lluçà
OSO 039_Sora
OSO 043_Olost
OSO 056_Sobremunt
OSO 057_Perafita
OSO 064_Alpens
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
L’excel·lent mirador del Santuari dels Munts.

Volta pel nord del Lluçanès que passant per ermites i imponents masos assoleix el mirador natural del Santuari del Munts, des d’on gaudim de panoràmiques que abracen pràcticament tota la província de Barcelona. Amb un cop d’ull de 360 graus veiem Rasos de Peguera, Serra d’Ensija, Pedraforca, Serres del Cadí-Moixeró, Puigmal, Canigó, Montseny, Serra de l’Obac i Montserrat. Tot un luxe.

Des de Santa Eulàlia seguim el GR en direcció a Alpens. Un camí ramader ciclable que forma part de la ruta de transhumància del bestiar que travessava l’altiplà en direcció als prats d’alta muntanya. Passat Sant Cristòfol de Borrasers_ deixem la pista principal i el GR per una pista herbosa a la dreta que ens condueix directament a la imponent Vila d’Alpens i l’ermita de la Mare de Déu del Roser.

Des del mas baixem cap a la Riera Gavarresa per una pista que s’acaba perdent al bosc però que enllaça amb un corriol que ens porta al fons de la vall. Un tram que requereix sentit de l’orientació si es va sense track. Un cop a la vall resseguim per una bona pista el marge dret de la riera. Arribem a un pla on conflueixen la Riera Gavarresa i el Rec del Moli de la Vila. Travessem per un pont i continuem per una pista que marxa a l’esquerra. Forta pujada fins el Pla de Torrents. Trobem la carretera d’Alpens, la qual travessem i enllaçant pistes, arribem al nucli de l’Alou.

A l’Alou baixem fins la riera i busquem una pista malmesa amb trams costeruts que ens permet travessar la Serra de les Ginestes i baixar fins al collet de Sant Agustí. Per carretera arribem al punt culminant de la ruta, el Santuari del Munts, un balcó d’excepció de pràcticament tota la província de Barcelona, des del cims pre-pirinencs del nord als de la Serralada Pre-litoral, panoràmiques extenses miris on miris.

Iniciem el retorn al punt de sortida. Ciclem per una pista amb senyals de GR que recorre la carena del Serrat de la Pinassa i baixa de cop cap a Sant Boi de Lluçanès.
No arribem al poble ja que, al mas del Vilar de Sant Boi que diuen té tantes finestres com dies té l’any, ens desviem a la dreta per visitar l’arbre monumental del Roure de la Senyora.

Continuem pel sender evident i senyalitzat per arribar a la finca l’Oliver, des d’on connectem amb els masos del Prat i el Salt del Llop per arribar al Pla de la Llosa, línia divisòria entre les aigües dels rius Llobregat i Ter, per tram de roca viva o una gran llosa que connecta amb una pista que baixa per la Carena de la Socarrada. Des del Torrent de Bols, encara ens queda pujar al Serrat de les Vaques, tornar a baixar a la vall de la Gavarresa i remuntar el Serrat dels Reis, per arribar de nou a Santa Eulàlia de Puigoriol.

Gener de 2012

CENTRES D’INTERÈS
Sant Cristòfol de Borrassers. Ermita de la Mare de Déu del Roser. La Vila d’Alpens. Santuari dels Munts. El Vilar de Sant Boi. El Roure de la Senyora. Gonfaus

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.fondalaprimitiva.com/
http://www.llusa.net/