Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 032_Centelles
Puigsagordi
Centelles_Pla dels Cingles de Cerdà_ Sant Miquel Sesperxes_El Pou_Castell de Centelles_Puig Vilar_Centelles
Mapa digital Comarcal. Osona. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 835 m
Temps: 3 H 20 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 048_Tona
OSO 055_Aiguafreda
MOI 011_Castellterçol
MOI 012 Collsuspina
MOI 014_Sant Quirze Safaja
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Miradors del Congost

Ruta que recorre la línia de cingles que cauen des dels límits del Moianès que ens regalen magnífiques panoràmiques del Massís del Montseny i de la vall erosionada pel riu Congost.

Centelles. La sortida de la ruta es entretinguda: situats al casc antic, agafem el C/ Nou amunt. Gairebé al final, quan s’eixampla, hem d’agafar un carrer a l’esquerra. El primer trencant a la dreta dóna a una petita plaça; aquí, una pista asfaltada en direcció sud a la dreta ens baixarà fins al polígon industrial la Gabarra. Seguim de dret el polígon fins al final i tombem a la dreta. Agafant el primer carrer a l’esquerra en direcció al Mas La Llavina, sense arribar-hi, trobem la pista que ens pujarà al pla del cingle del Cerdà: travessem la part alta d’una riera engorjada, passem per l’esquerra d’una gran pedrera on enfilem el camí de l’esquerra en direcció est fins a un trencant. A l’esquerra, amb un cadenat hi ha l’entrada de L’Ollich. Girem a la dreta i continuem pujant.

Arribem a un trencant davant d’una masia i seguim a l’esquerra per anar a buscar la cinglera. El camí la ressegueix en bona part i es pot gaudir de bones perspectives sobre el Congost i el Montseny. Trobem senyals del PR que puja de l’Abella (marques verdes i blanques). El seguim fins a desembocar en una pista en molt bon estat que agafem a la dreta. Passem per davant de les piscines i continuem pujant fins a confluir en un camí ample que agafem a la dreta. Travessem la carretera de Centelles a Sant Feliu de Codines i ens dirigim cap a El Pou. Seguint les marques del PR comencem a pujar per una trialera que passa per damunt de la finca. Es tracta d’una trialera tècnica, gairebé ciclable en la seva totalitat, que ens permetrà salvar amb elegància la cinglera per accedir a l’estranya urbanització del Puigsagordi i als verticals cingles de Rocallisa que dominen sobre la població de Centelles.

Salvada la pujada de la trialera continuem per un pista que desemboca en una altra en bon estat que seguim a la dreta. Aquesta ens porta al coll de Prims, on trobem la urbanització del Puigsagordi. Abans, es pot arribar al castell de Centelles per un camí desdibuixat a la dreta. Des del coll de Prims seguim per asfalt en direcció nord en paral·lel a la cinglera i sense perdre mai altura. Deixem a la dreta el turó del Puigsagordi i anem en direcció a les antenes del repetidor de Collsuspina. Sortim de la urbanització a la carretera de Collsuspina a Vic.

Continuem a la dreta de baixada: just a la primera paella agafem el camí que ens baixa al coll amb el Roc de la Guàrdia. Aquí comença una trialera de baixada que promet una mica d’acció en el primer tram; transcorre en direcció a Centelles i finalment desemboca en una pista de baixada que prenem a l’esquerra. Arribem a un trencant amb una torre elèctrica al costat i seguim a l’esquerra en direcció a la casa. Arribem al barri de la Mare de Déu de l’Ajuda. Continuem per la carretera i quan arribem al segon trencant a mà dreta agafem un pista asfaltada de 3,3m d’amplada i segons el rètol de l’entrada, molt perillosa. Des d’aquí arribem ràpidament a Centelles.CENTRES D’INTERÈS
Sant Miquel Sesperxes, Mas el Pou, Castell de Centelles

ALLOTJAMENTS
Hostal Santa Coloma. Tel. 93 881 02 84

RESTAURANTS
Restaurant El Jardí. Tel. 93 881 05 07

CARTOGRAFIA
Osona. Escala 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).