Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Pallars Sobirà
PAS 006_Baen
Parc Natural de l’Alt Pirineu. Les Piques. Serra de Mollet. Serra de Taús
Baen_Sant Sebastià de Buseu_Les Piques_Collada de la Borda_Taús_Els Castells_Coll de les Iglésies_Sarroca_Buseu_Baen
Mapes Comarcals de Catalunya. Pallars Sobirà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 42 Km
Desnivell: 1310 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Volta a Les Piques. Racons desconeguts del prepirineu

Una ruta que s’endinsa a la comarca veïna de l’Alt Urgell, ciclant per petits nuclis ubicats al sud del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Serres arrodonides, pobles i racons prepirinencs desconeguts per a la majoria dels catalans que mereixen una visita sí o sí.

Iniciem la ruta per la petita carretera que va a Buseu, poble per on tornarem al final de la ruta. La deixem quan trobem una pista a l’esquerra on hi ha una improvisada capelleta de pedres amb una mare de Déu. La pista, bona i cómoda, ens puja per un frondós bosc de pi roig encatifat de molsa al coll de Sant Sebastià on s’assenten les ruines de les cases i l’antiga ermita ròmanica del mateix nom. Com molt d’altres pobles d’alta muntanya del Pirineu, Sant Sebastià de Buseu fou abandonat a mitjans dels anys seixanta, però a diferència d’altres pobles que s’han anat rehabilitant, aquest romàn totalment abandonat, malgrat la bellessa de l’entorn on s’ubica.

Continuem guanyant alçada ara per una pista amb fortes rampes inicials amb pedra solta que dificultan l’adherència i la ciclabilitat. Aviat arribem a una collada divisòria de le aigües del Segre i el Noguera Pallaresa, on comencem un bonic trajecte per un bosc, ple de bolets a banda i banda de la pista degut a les generoses pluges i les suaus temperatures d’aquest estiu. L’espectacle comença en direcció al poblet de Taús quan sortim del bosc i pugem cap al cim de Les Piques, pelat i coronat per afloracions granítiques que de lluny li donen forma d’antiga fortalesa. Gaudim cap el nord, en un primer pla, del massís de la Torreta de l’Orri, i més enllà dels cims pirinencs dels Pallars i, si la visibilitat és bona, fins i tot podem veure el pic del Sotllo i la Pica d’Estats. Més endavant dominem a l’est la Serra del Cadí, Pedraforca i Port del Compte. Mirant al sud les serres de Prada i Boumort, serres prepirinenques on s’ha reintroduit amb èxit el voltor negre. Realment espectacular.

Per arribar a Taús, passat el cim de les Piques, deixem en un collet una pista que baixa a l’esquerra continuant en direcció a la Guàrdia d’Ares. Quan la Serra de Taús comença a perdre alçada la travessem per una pista herbosa que puja a la dreta i ens permet baixar a la Collada de la Borda i al poble de Taús.

Des de Taús prenem la pista que ens portarà de nou a Baen, passant pels petits nuclis, pràcticament deshabitats, de Els Castells, Surroca i Busseu, ciclant per paratges espectaculars de petites valls de prats de pastura i els profunds barrancs esfereïdors i salvatges de la Serra de Cuberes.

Agost de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Sant Sebastià de Buseu. Ermita de la Mare de Déu de la Guia. Sant Roc de Sarroca