Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Moianès
MOI 007_Moia
Turó de Sant Andreu. Serrat del Pi. Serrat de la Tirolena. Serra de Santa Magdalena.
Moià_ Castell de Clarà_Sant Vicenç de Vilarasau_ Calders_Mare de Déu del Consol_Santa Magdalena_Moià
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.

Resum
Distància: 43 Km
Desnivell: 1190 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 006_Artés
MOI 003_Moia
MOI 005_L’Estany
MOI 008_Monistrol de Calders
MOI 010_Calders
MOI 001_Moià
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’Ajuntament prenem a l’esquerra el carrer de Sant Sebastià, continuem pels carrers de Sant Pere i del Castell de Clarà fins a trobar, en una plaça triangular, les indicacions del GR que seguim fins al Castell de Clarà i l’ermita de Sant Andreu. Comencem amb una trialera entretinguda, just per sobre d’una feixa, travessem la riera de l’Om i arribem a una cruïlla als peus de l’ermita. Anem a la dreta i després, a l’entrada d’una casa, ens desviem a l’esquerra fins la bassa de Coromines. Des d’aquí a l’esquerra, per un corriol a l’altra banda de la bassa, arribem al turó on s’emplacen les ruïnes del castell.

Tornem a la bassa i continuem per una pista en direcció Nord-Oest, sempre seguint el GR. Sense perdre alçada desemboquem en una nova pista i anem a la dreta. Als pocs metres trobem una bifurcació; anem a la dreta deixant el GR. Nova desviació: agafem el camí de l’esquerra en baixada. Desemboquem en una nova pista on retrobem el GR. Continuem a la dreta, baixem al fons de la vall a tocar del Molí del Perer i seguim cap a l’esquerra baixant al costat de la riera que travessem diverses vegades. A continuació la pista puja fins a Sant Vicenç de Vilarassau.

Al mas fortificat de Vilarassau trobem una pista que seguirem a la dreta. La deixem quan en trobem una a l’esquerra, prop del mas Els Rojans, amb les indicacions del mas la Careta. Arribats al mas continuem per una pista a l’esquerra que volta el Turó de Torrespaia per l’esquerra. Fem una baixada forta i al final deixem una pista a l’esquerra. Nova bifurcació on retrobem senyals de GR que seguim, a l’esquerra. Desemboquem en una carretera estreta que seguim uns pocs metres a la dreta i la deixem per una pista a l’esquerra. Baixem fins a travessar el Riu Sec; a continuació deixem una pista en pujada a l’esquerra i seguim la pista principal i els senyals de GR. Voltem les cases de la urbanització Urbisol i continuem a la dreta per pista ampla en bon estat, sempre seguint la senyalització del GR. Trobem una cruïlla on continuem recte per la pista principal, però la deixem al cap de pocs metres per una pista a l’esquerra que puja molt. Té rampes molt pronunciades en bona part del trajecte, abans de desembocar a la carretera que ve de Moià, a l’entrada del poble de Calders. Travessem la carretera i entrem al carrer de Moià, girant en rodó cap a l’esquerra per seguir els senyals del GR. Arribem fins a l’entrada del mas el Trullàs: no entrem al mas, prenem una pista secundària que marxa a l’esquerra.

Trobem una bifurcació i anem a la dreta en baixada seguint el GR, fent una llaçada que ens porta cap a unes cases. Continuem per una pista més bona a la dreta fins al Reixac. Aquí deixem el GR i continuem per la pista de la dreta. Arribem a una bifurcació on continuem a l’esquerra canviant el sentit de la marxa. Nova pista on retrobem el GR: anem a la dreta. Desemboquem en un pista que seguim en baixada. Atenció, deixem la pista quan a la dreta trobem una forta rampa de baixada. Sortim a una nova pista que travessem mantenint la direcció. Retrobem la pista uns metres més avall on continuem baixant. La pista principal perd alçada còmodament per la carena del Serrat de la Tirolena i gira a l’esquerra a tocar d’una pedrera deixant els senyals de GR. Arribem a la finca del mas la Coma. Continuem per una bona pista que remunta còmodament la vall. Anem seguint senyals de GR.

Arribem a una bifurcació que indica dues possibilitats per arribar a Moià: continuar recte per la pista que remunta per la Vall de Marfà, o bé seguir el GR per una pista que puja a l’esquerra cap a Serramitjana. Agafem aquesta. La pista principal fa diverses llaçades amb trams de fort pendent. En una cruïlla no indicada seguim a l’esquerra i poc després, quan el GR gira a la dreta por una pista impracticable, seguim recte per retrobar els senyals més amunt. A Serramitjana continuem sempre per la pista principal, ampla i còmoda, seguint els senyals del GR. Just a sobre de Moià trobem una pista asfaltada i continuem a l’esquerra deixant el GR. Trobem la carretera i la seguim en direcció al poble, però la deixem de seguida per una pista a l’esquerra, amb senyals grocs, que ens permet arribar a l’inici de la ruta.

Octubre 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Clarà, Sant Andreu de Clarà, Sant Vicenç de Vilarassau, Mare de Déu del Consol, Santa Magdalena.

RESTAURANTS / ALLOTJAMENTS
http://www.consorcidelmoianes.cat/ca/turisme

CARTOGRAFIA
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.
Mapa Comarcal de Catalunya. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).