Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Moianès
MOI 009_Santa Maria d’Oló
Moianès. Serra de l’Estany. Serrat Gran de Postius. Fontfreda. Puig Cornador. Serrat de Sant Nazari.
Santa Maria d’Oló_L'Estany_Fontfreda_Vilacendra_Sant Nazari de la Garriga_Santa Maria d’Oló
El MOIANÈS. 1:30.000. Editorial Piolet.

Resum
Distància: 42 Km
Desnivell: 1050 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 014_Santa Eulàlia Riuprimer
OSO 023_Oristà
MOI 001_Moià
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça prenem el carrer que baixa al fons de la vall i la carretera enquitranada en direcció a Sant Joan d’Oló. Quan estem a punt d’arribar a la carena del serrat, deixem l’asfalt per una pista a l’esquerra en direcció a l’Estany, indicat. Remuntant sempre per la pista principal, seguint les indicacions i les senyals del GR arribem fins al Collet de Sant Pere i a l’Estany.

Continuem per l’esquerra del Monestir de Santa Maria de l’Estany. Travessem la carretera i, just travessada la riera de l’Estany, ens desviem a l’esquerra seguint el GR_151. Passades les últimes edificacions arribem al trencant de la Sauleda on ens desviem a la dreta seguint les indicacions del Serrat Gran de Postius. Arribem a una clara bifurcació on continuem a la dreta. En un revolt tancat passem de llarg una desviació a l’esquerra. Arribem a la carena de Postius on continuem a l’esquerra per la pista que recorre tota la carena del Serrat Gran de Postius. Sempre per la carena i en direcció nord, a vegades trobem senyals de color blau pintades als arbres, arribem a la carretera que puja de Santa Eulàlia de Riuprimer. Anem uns metres a la dreta i, tot seguit, ens desviem per una bona pista a l’esquerra.

Just quan entrem a la pista trobem, a l’esquerra, al costat d’un planell de situació, una pista secundària que prenem. Sortim a una bona pista que seguim fins a la finca Peredaltes. Continuem per una pista més dolenta que marxa per la dreta d’entrada al mas. Arribant al petit mas deixem una pista a la dreta. Baixem fins la riera que travessem. Trobem una bona pista on anem a l’esquerra seguint senyals de GR. Al mas les Oliveres, passada l’atrotinada ermita, continuem per la pista de l’esquerra. Passem de llarg dues desviacions a l’esquerra abans d’arribar al masos de Caraüll i Vilacendra.

A Vilacendra prenem la pista que baixa a la riera. Pugem fins la carena del Puig Cornador on trobem una nova pista que seguim a l’esquerra. Al coll de les Garses continuem per la pista de l’esquerra, de pujada. Sortim a la carretera que prenem a la dreta uns metres fins a trobar la pista de Sant Nazari de la Garriga, senyalitzat. Arribem a una capelleta on deixem una pista a l’esquerra mantenint-nos a la carena.

Ciclem sempre per la pista principal fins a trobar la desviació a l’esquerra senyalitzada que, primer per pista, i tot seguit per un corriol, ens porta a l’ermita de Sant Nazari. Passada l’ermita, el corriol retroba de nou la pista principal que seguim a la dreta. Passat el mas en runes del Moliner, deixem la pista principal per una pista a l’esquerra. Passem de llarg una desviació a la dreta. Ens mantenim sempre a la carena fins iniciar el descens a la vall de la riera de Segalers. Arribem a un petit mas que passem per la dreta. Travessem la riera de Segalers. No parem de pujar fins trobar la C-25 o Eix Transversal que travessem. A l’altra banda, trobem la barriada de la Rovirola i senyals de GR que seguim fins a Santa Maria d’Oló.

Juny de 2011

CENTRES D’INTERÈS
Monestir de Santa Maria de l'Estany. La Mina de l’Estany. Sant Nazari de la Garriga

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.consorcidelmoianes.cat/ca/turisme

CARTOGRAFIA
El MOIANÈS. 1:30.000. Editorial Piolet.
BAGÈS. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya