Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 006_Ger
Serra del Bac. Serrat de les Llebres. Serrat de les Comes.
Ger_Montmalús_Meranges_Èller_Cortà_Olopte_Ger
Mapa digital Comarcal. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 30 Km
Desnivell: 890 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 002_Puigcerdà
CER 003_Bolvir
CER 005_Bellver
CER 007_Meranges
CER 008_Bellver
CER 022_Puigcerdà
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de l’aparcament on hi ha la farmàcia del poble, al costat de la carretera. Entrem al poble pel carrer del Rec. Continuem pel carrer de la Torre. A la plaça Andreu Xandri ens desviem a la dreta pel carrer del mateix nom. Anem sempre pujant fins que el carrer gira en rodó. En aquest punt es pot continuar per pista si es vol evitar el camí que remunta en paral•lel el Torrent de les Valls. El primer tram transcorre per una pista a l’esquerra del torrent. Quan el travessa es converteix en un corriol que puja progressivament fins al mas deshabitat del Corform. Sota del mas tornem a travessar el torrent continuant per pista. Trobem la pista que puja de Ger. Anem uns metres a l’esquerra a buscar el trencant de Montmalús i Meranges. Prop del poble de Grèixer trobem una pista que prenem a la dreta per arribar a Montmalús. Continuem pujant per una pista menys transitada a l’esquerra just abans d’arribar a les primeres cases abandonades.

Travessem el Torrent de Bauç. Pugem fins a la carena del serrat de les Llebres, de vegades amb trams desdibuixats entre prats. Trobem una pista poc clara que travessem. Uns metres enllà sortim a una pista que prenem en baixada i la seguim fins arribar a Meranges. Entrem al poble pel carrer principal. Al final trobem el carrer que en ràpida baixada ens porta al Molí de Meranges. Travessada la riera continuem per la pista principal de l’esquerra. Guanyem alçada per baixar després al poble d’Èller on entrem pel carrer de l’església. Continuem pel carrer de la dreta de fort pendent. Arribem a la plaça de la Font, a la sortida del poble, on continuem per la pista d’arribada. Continuem per l’altra pista a l’altra banda de la carretera. En la pujada deixem dues pistes a la dreta poc abans d’iniciar, pel primer trencant que trobem a l’esquerra, el descens cap a Cortàs. A la part baixa del poble continuem a la dreta fins al final del carrer. Prenem una pista que surt del petit aparcament que tenim sota a l’esquerra. Sortim a una altra pista on anem a l’esquerra. En un petit coll continuem per la pista de l’esquerra que ens baixa per l’antic camí de Cortàs a Olopte.

Sortint d’Olopte ens desviem per un carrer a l’esquerra amb fort pendent. Continuem per la pista que baixa a la riera. Just abans d’arribar-hi ens desviem per una pista menys clara a l’esquerra. El corriol que hi continua porta a una pista que a la dreta surt a la carretera. Seguint a la dreta uns centenars de metres trobem la desviació a l’esquerra que porta a l’ermita de la Mare de Déu de Quadres. Passem pel costat de l’ermita i mantenim la direcció fins trobar, passat el Molí de Ger, el trencant a l’esquerra que ens porta al punt de sortida.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Serni de Maranges. Santa Eulàlia d’Èller. Mare de Déu de Quadres

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.cerdanyaonline.com/municipis-cerdanya/Ger.htm

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).