Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 013_Puigcerdà
Serrat de les Llançanes. Roques Altes. Puig de les Forques
Puigcerdà_El Vilar d’Urtx_Pla dels Coms_Pla de les Forques_Vilallobent_Age_La Guingueta d’Ix (Bourg_Madame)_Puigcerdà
Catalunya. Mapa digital de Catalunya. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

Resum
Distància: 31 Km
Desnivell: 735 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 002_Puigcerdà
CER 010_Queixans
CER 014_La Molina
CER 019_Puigcerdà
CER 020_La Molina
CER 022_Puigcerdà
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Bonica ruta per iniciar-se a la Cerdanya. Vistes magnífiques de la Plana i el Pirineu Ceretà. Ruta en general còmoda exceptuant el tram de pujada des d’el Vilar d’Urtx pel Serrat de les Llançanes que te trams força costeruts.

Sortim des de l’estació de Puigcerdà en direcció NW pel carrer que va paral·lel a les vies del tren. Les travessem per un pont, a continuació anem a l’esquerra i, tot seguit, a la dreta en direcció a la colònia Salvador. Travessem una carretera i anem per pista fins on hi ha els bombers. Continuem per pista asfaltada a la dreta. La deixem just travessat el riu Segre per un pas soterrat que ens permet travessar la carretera nacional. A l’altra banda anem a l’esquerra i abans de sortir a la rotonda, prenem una pista a la dreta que ens porta a El Vilar d’Urtx.

Des de la plaça Major prenem el carrer del mateix nom i, cap al final, ens desviem per una entrada a la dreta que, per un corriol, puja a la carretera que passa per damunt del poble. Anem per carretera uns metres a la dreta, fins que trobem a l’esquerra el carrer dels Lladres que seguim fins la part alta de la urbanització. Continuem un curt tram per un corriol que passa per l’esquerra del dipòsit d’aigua.

Travessem la carretera que puja a la collada de Toses continuant per la pista que tenim al davant. La pista amb fortes rampes guanya metres al Serrat de les Llançanes. A la part alta anem sempre per la pista principal, deixem una pista a l’esquerra, travessem el Pla dels Coms, en deixem una a la dreta després de perdre una mica d’alçada i arribem al Pla de les Forques on hi ha una bassa d’aigua per incendis.

Al pla continuem per la pista que tenim al davant seguint el GR 11 i la direcció de Puigcerdà. Nova bifurcació on anem a l’esquerra deixant el GR que baixa cap el rierol (si es vol es pot escurçar la ruta pel corriol del GR ja que el trobem un quilòmetre més tard). Deixem la pista prop d’una casa pintada de blanc per una pista a l’esquerra que, sense deixar-la mai, ens baixa fins a Vilallobent. Deixem el poble a la dreta i continuem a l’esquerra pel carrer de la part baixa de la urbanització i a continuació ens desviem per una pista a la dreta, en direcció a Age. Deixem una pista a l’esquerra al costat de la riera que travessem per una palanca. Sortim a la carretera on anem a la dreta per entrar a Age. A la plaça Major prenem el carrer que marxa a l’esquerra. Continuem per una pista que ens porta a La Guingueta d’Ix (Bourg-Madame) des d’on tornem a Puigcerdà per carretera.

Gener de 2011