Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 039_Sora
Serra de Sta Margarida de Vinyoles. Els Munts
Sora_Sant Martí de Vinyoles_Santa Margarida de Vinyoles_Alpens_Els Munts
Sora_Tremolosa_Sant Martí de Vinyoles_Santa Margarida de Vinyoles_Alpens_Els Munts_Sora
Mapa digital Comarcal. Osona. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)

Resum
Distància: 43 Km
Desnivell: 1575 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 017_Sant Quirze Besora
OSO 018_Sora
OSO 019_Sora
OSO 045_Sant Boi de Lluçanès
RIP 011_Santa Maria de les Lloses
OSO 056_Sobremunt
OSO 057_Perafita
OSO 063_Santa Eulalia de Puigoriol
OSO 064_Alpens
OSO 067_Montesquiu
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Serra de Sta Margarida de Vinyoles. Els Munts

Visita a dues de les atalaies mes significatives del Lluçanès més septentrional que ens regalen magnífiques panoràmiques dels relleus de les comarques veïnes.

Pàrquing de Sora. Al final del carrer d’arribada a la població trobem una pista a l’esquerra que inaugura la ruta. La pista ens porta fins al Mas d’Amunt, on canviem de direcció per travessar el Rec de Matamosses. Al final del primer tram d’ascensió per l’altra vessant trobem una desviació a l’esquerra. Tornem a travessar el Rec de Matamosses. La pista ressegueix el Rec de la Tremolosa i ens porta fins al mas del mateix nom. Des de la Tremolosa veiem clarament el primer objectiu de la ruta: Santa Magarida de Vinyoles. La pista a l’esquerra, que s’encabrita al final, ens porta al Coll Mercadal. Aquí canviem de direcció per agafar a la dreta la pista d’Alpens a Sant Martí de Vinyoles. Continuem per la pista asfaltada, deixem a la dreta el trencant de Les Falgoses i passem a la cara nord del serrat del santuari de Santa Margarida de Vinyoles.

Comencem la pujada per una pista a l’esquerra que s’endinsa en la fageda: deixem un trencant a la dreta, a la pròxima bifurcació, seguim el GR, primer en pista i, desprès d’una tanca, en sender. A Santa Margarida de Vinyoles continuem pel GR: aquí cal arrossegar la bicicleta en un curt tram de baixada. Cruïlla davant del Puig Cornador: arribarem a Alpens seguint les marques del GR que es troben a l’esquerra: primer baixarem per unes trialeres que faran feliç a més d’un; després una bona pista i, finalment, la carretera a la dreta ens portarà fins al Casino situat a l’entrada principal del poble.

Continuem carrer avall; després, a la placeta, agafem el carrer de l’esquerra, un altre a la dreta i seguidament tombem a l’esquerra. Som a la pista que ens baixa fins a La Vall. Passem per la dreta del mas, seguidament virem a l’esquerra i anem riera avall. Deixem Cerdanyons a la dreta. Deixem la pista i travessem la riera. Desprès d’una forta pujada virem a l’esquerra. Trobem una pista en més bon estat i continuem a l’esquerra. Passem Comermada. Arribem a la carretera que ens porta fins al trencant d’El Prat per asfalt (al coll que hi ha passat el mas Marganet podem agafar la pista a la dreta per arribar al mateix punt). Darrere el mas, una pista poc evident a l’esquerra ens porta fins a la carretera de Sant Boi de Lluçanès. La seguim cap a l’esquerra fins a trobar una pista a la dreta amb senyals de PR. Forta pujada fins a un coll davant mateix del Santuari; baixada curta a la dreta. Seguim el GR a l’esquerra i arribem a una altra bifurcació: la de la dreta, amb senyals de PR, es la que haurem de seguir una vegada haguem pujat a Els Munts (des d’aquí, en un dia clar, podem dibuixar en el paisatge, el track recorregut fins ara i el que ens queda per fer).

El PR passa pel Montorro, voltant el puig de santuari. Baixem fins a trobar, a l’esquerra, una pista que hem de seguir. Arribem a un pla, cal seguir el GR (si algú ha decidit seguir-lo des d’Els Munts no tindrà problemes per trobar-lo). El GR, després d’una rampa enllosada amb fort pendent, ens baixa fins a una casa. Abans d’arribar-hi, canviem de vall per una pista a l’esquerra. Trobem la carretera de Sant Quirze. Ens dirigim cap a La Mata. Passem el Mas Rovira. Teòricament, quan arribem als camps, es pot accedir per l’esquerra a la pista que porta a Sora sense passar per Casa-Ramona, però no està comprovat. Passat Casa-Ramona trobem la pista que ens porta fins a Sora.
Bibliografia:
Pel Lluçanès en BTT. Adrià Zamel i Parramon. Edicions Cossetània.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Martí de Vinyoles, Santa Margarida de Vinyoles, Els Munts

ALLOTJAMENTS
La Posa (casa rural) Tel. 938 529 231

RESTAURANTS
Sora:
El Serradet. Tel.938 550 327
L’Antic. Tel. 938 550 835

CARTOGRAFIA
Osona 1.50.000. ICC. Institut Cartogràfic de Catalunya