Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Moianès
MOI 002_Collsuspina
Plans de l’Espinoi. Puigsagordi
Collsuspina_Castellcir_Sant Andreu de Castellcir_Coll de Prims_L’Espina_Castellcir
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.


Resum
Distància: 32 Km
Desnivell: 770 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
MOI 003_Moia
MOI 011_Castellterçol
MOI 014_Sant Quirze Safaja
MOI 015_Castellcir
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de Collsuspina pel Carrer major en direcció Sud. Seguim la pista principal pels plans de l’Espinoi. Després del trencant de Puig antic(indicat), que deixem a l’esquerra, trobem una doble bifurcació; en la primera, seguim per l’esquerra i en la segona també, sense abandonar la pista principal de grava. Passem pels Plans de Toll.

A Berengueres, voltem la casa per la dreta i comencem a baixar. La pista és més pedregosa. Travessat un torrent, trobem una bifurcació on girem a l’esquerra, per tornar a travessar el torrent i continuar en pujada. Voltem unes granges (Vegetalia) pel Sud, fins a sortir a una pista principal i al trencant del Mas El Prat. Girem a la dreta cap a Castellcir. Just on comença l’asfalt, trenquem per una pista a l’esquerra que baixa entre prats. Travessa pel pati d’una casa i després segueix per una mena de pista molt ampla, sense roderes. Atenció; hem de girar completament a la dreta per una pista poc clara que baixa als camps de sota la casa. Sempre cap al sud, trobem una pista que s’endinsa al bosc i volta tot el turó fins a sortir a una altra pista més bona que agafem en baixada a l’esquerra.

Continuem recte en baixada, deixant una pista a l’esquerra i una altra a la dreta indicada. Travessem el rec i pugem a sant Andreu de Castellcir. La pista, en molt bon estat i indicada, ens condueix al Bosc, deixant pel camí un trencant a la dreta. Voltem el Mas pel Sud, seguint sempre la pista principal amb tanques de fil ferro pel bestiar. Després d’algunes llaçades arribem a la Carena de la Serra de Barnils, on girem a l’esquerra. Passem per Barnils, La Mare de Déu del Roser i el Fabregar seguint sempre la pista principal en molt bon estat. Després d’unes fortes rampes, sortim al Coll de Prims, on trobem una pista cimentada que prenem a la dreta.

Travessem tota la urbanització del Puigsagordi, amb alguns xalets i molts terrenys tancats sense edificar.

En una zona més plana (a la dreta hi ha un cartell i una caseta d’autobús en obres) trobem una bifurcació amb tres possibilitats; prenem la pista de l’esquerra que puja per travessar el Pla de Castellars (al fons es veuen les antenes del repetidor). Quan comencem a baixar, girem a la dreta i tot seguit a l’esquerra per sortir a la carretera d’entrada a la urbanització des del coll de la Pollosa. Passades dues cases a l’esquerra de la carretera, girem a l’esquerra per una pista de sorra que ens porta al Coll d’Heures. Travessem un vailet per continuar a la dreta i arribar al Mas L’Espina que voltem per l’esquerra, girant després a la dreta per anar a creuar el Torrent de l’Espina i pujar al carrer Major de Collsuspina.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Andreu de Castellcir. Mare de Déu del Roser. L’Espina

ALLOTJAMENTS/ RESTAURANTS
Motel El Toll. Tel: 93.830.13.96
Restaurant Can Xarina. Tel: 93.830.05.77

CARTOGRAFIA
Osona. Escala 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).