Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Moianès
MOI 012 Collsuspina
Moianès. Pla de Querol. Pla de Castellars. Puigsagordi.
Collsuspina_Castell de Castellcir_ Sant Andreu de Castellcir_Castellcir¬¬_Santa Coloma de Sasserra_Collsuspina
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet.

Resum
Distància: 29 Km
Desnivell: 535 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 032_Centelles
OSO 048_Tona
VOR 018_Sant Feliu de Codines
MOI 003_Moia
MOI 011_Castellterçol
MOI 014_Sant Quirze Safaja
MOI 015_Castellcir
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Les cingleres de l’altiplà del Moianès

De Collsuspina a Castellcir resseguint l’estructura encinglerada que separa l’altiplà del Moianès del Massís del Montseny. Pel camí, dos importants centres d’interès: l’espectacular castell de la Popa o de Castellcir i el de Centelles. La tornada per la carena que uneix els dos nuclis ens depara una nova sorpresa, el roure monumental de Giol, on diuen que hi va aturar-se a descansar Sant Antoni de Pàdua.

Sortim del centre del poble pel carrer Vic, prenent l’antic camí ral. Entrem a una frondosa i bonica roureda coneguda com el bosc de Casanoves. Sortint del bosc arribem al peu de tres majestuosos roures. La ruta continua recte i després marxa a l’esquerra en diagonal cap al bosc que tenim al davant, encara que la pista està força desdibuixada i es confon amb l’entorn. Trobem un filat que es pot passar per l’extrem esquerre. A l’altra banda agafem una pista que a l’esquerra ens baixa fins el mas de can Jordà. Arribant a la casa ens desviem per una pista a la dreta que aviat es converteix en un corriol. Sortim a la carretera enquitranada que puja cap al Castellar i la urbanització del Pla del Castellar. Girem pel primer carrer que trobem a la dreta, travessem tota la urbanització mantenint sempre la direcció i enganxats sempre que podem a la cinglera fins a coll de Prims. El trajecte resseguint la cinglera ens regala extenses panoràmiques a vista d’ocell de la vall del Congost, el nucli de Centelles i el massís del Montseny. Al coll prenem una pista que ens permet baixar al collet de la Rovira de Cerdans. En aquest punt deixem a la dreta el sender que porta al castell de Castellcir o de la Popa; si anem amb temps en recomanen la visita.

Continuem per la pista que duu al mas la Rovira, el deixem a l’esquerra i després d’una curta pujada tornem a ser de nou al tall de la cinglera. Una pista a l’esquerra ens permet opcionalment acostar-nos al castell de Centelles. Continuem per bon camí fins al mas Barnils i la petita ermita de la Mare de Déu del Roser.

Passat el mas ens desviem a la dreta per baixar a la part alta de la vall del Tenes i passem per l’ermita de Sant Andreu de Castellcir abans de pujar a la carena del serrat on s’emplaça el bonic nucli de Castellcir.

Sortim de Castellcir pel carrer principal en direcció nord. El carrer té continuitat per una bona pista amb senyals de GR que seguirem. Ens desviem per pujar fins a l’esglèsia romànica de Santa Coloma de Sasserra, ubicada en una bonica esplanada on també hi ha el monumental roure de Giol; segons la llegenda Sant Antoni de Pàdua va aturar-s’hi a descansar cap al 1231 durant un viatge que va fer des de Pàdua a Coimbra. Continuem la ruta seguint el GR per un corriol que ens torna a la pista que hem deixat abans. A coll d’Heures ens desviem a l’esquerra, passem per l’imponent mas de l’Espina, que alguns defensen com l’origen del nom del poble de Collsuspina, i continuem per la pista fins arribar de nou a l’inici de la ruta.

Desembre de 2009

CENTRES D’INTERÈS

Castell de Castellcir. Castell de Centelles. Sant Andreu de Castellcir. Santa Coloma de Sasserra. L’Espina

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.consorcidelmoianes.cat/
http://www.collsuspina.cat/