Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Moianès
MOI 014_Sant Quirze Safaja
Serra de Barnils.
Sant Quirze Safaja_Barnils_Castell de Centelles_Castell de Castellcir_Castellcir_Esplugues_Castellterçol_Sant Quirze Safaja
El Moianès. 1:30.000. Editorial Piolet

Resum
Distància: 29 Km
Desnivell: 770 m
Temps: 2 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
OSO 032_Centelles
VOR 018_Sant Feliu de Codines
MOI 004_Castellterçol
MOI 003_Moia
MOI 002_Collsuspina
MOI 011_Castellterçol
MOI 015_Castellcir
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Tres joies de pedra i roca

En un sol viatge gaudim de tres perles arquitectòniques de l’altiplà del Moianès: el Castell de Centelles, el castell de la Popa o de Castellcir i la Bauma de l’Espluga. Els dos primers fan fonambulisme damunt de dos grans roques exibint-se alterosos i desafiants mentre el tercer s’arrauleix amagat sobre una gran pedra al fons de la preciosa vall de Fontcalents.Fonda Safaja. Sortim per la carretera en direcció Est i travessem la riera per girar a l’esquerra i pujar a l’església. Continuem pujant per la pista i després de dues corbes tancades a l’esquerra i a la dreta continuem per la pista secundària a la dreta que baixa cap al Torrent de l’Espluga. La pista, estreta, recorre tota la vall del Torrent, sempre per la seva esquerra pujant, amb algunes rampes dures i pedregoses. Quan la pista gira a l’esquerra per pujar a la carena, continuem en la mateixa direcció pel corriol (hi ha un vailet). El corriol, cada cop més emboscat, puja per sortir a la part baixa de Barnils. Sortim a la pista que recorre la carena de la Serra de Barnils i girem a la dreta per continuar pujant. Després de passar el Fabregar arribem a un petit coll, on deixem la pista principal per una que segueix a la dreta i que permet veure el Castell de Centelles i arribar-hi per un corriol. Feta la visita, continuem pel corriol en baixada que surt a uns camps que voltem per l’esquerra per arribar a l’impressionant Mas de La Rovira del Cerdans.

A l’esquerra sortim a una pista en millor estat que seguim a la dreta per pujar fins a un coll. La pista principal segueix a la dreta per voltar el Puig que tenim al davant; deixem una que baixa a l’esquerra amb un cadenat i continuem per una altra que va entre les altres dues a l’esquerra passant per darrera d’una bassa. Es converteix en un corriol que flanqueja en direcció Oest. Després de superar dues tanques pel ramat, arribem a l’impressionant Castell de Castellcir, al que es pot accedir per la dreta de l’edificació. Des de les escales que hi donen accés, en direcció Oest, surt un divertit corriol que baixa (hi ha fites de pedres) fins a una bona pista que agafem a la dreta per travessar la Riera de Castellcir i continuar a l’esquerra. Passem l’Antoja i continuem per la dreta per pujar fent llaçades per una pista en bon estat fins a Castellcir. Agafem el carrer a la dreta, continuem fins a la zona esportiva on girem a l’esquerra i girem un altre copa a l’esquerra a la carretera que va cap a Castellterçol. Al cap d’uns metres trobem una desviació indicada a la dreta que ens porta a Esplugues. La pista baixa pel mig d’un bosc i ens permet arribar a aquesta curiosa casa, després de travessar la Riera de Fontscalents.

Continuem paral•lels a la riera, fins a un pont a l’esquerra que creuem per continuar baixant la Riera i sortir a un polígon industrial a la part Nord de Castellterçol. Girem a la dreta, travessem la carretera que ve de Moià i pugem a l’esquerra cap al centre del poble pel carrer Moià (hi ha senyals de GR). Voltem per l’esquerra el campanar de l’església i al següent carrer a l’esquerra, girem per baixar i travessar la carretera. Continuem a l’altra banda per un carrer que gira a la dreta, tombem després a l’esquerra i sortim a la carretera cap a Castellcir que seguim uns metres. Després del camp de futbol girem a la dreta per una pista en direcció a Brugueroles. En una bifurcació continuem per l’esquerra, deixem el Mas, els estris agrícoles i els coberts a la dreta i continuem per la pista principal que ens condueix al Mas Puigdomènec. Passem al costat de les edificacions i continuem en baixada fins arribar a les cases de la part alta de la urbanització El Solà del Boix. A la primera cruïlla, continuem per l’esquerra en baixada i poc després hem de girar a la dreta per agafar el carrer principal de la urbanització, que surt a la carretera que travessa el nucli de Sant Quirze. Baixant a l’esquerra arribem de nou al punt de sortida.

Gener 2005

CENTRES D’INTERÈS
Barnils. Mare de Déu del Roser. Castell de Castellcir. Esplugues.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Fonda Safaja. Tel. 938 66 02 52
Castell de Castellterçol. Tel. 938 66 63 18