Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Languedoc-Rosellón
LAR 001_Le Perthus
Serra de l’Albera. Puig Neulós
El Pertús_Sant Martí d’Albera_Puig Neulós_Requesens_Coll de l’Auleda_Sant Pere de Pla de l’Arca_El Pertús
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1350 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
LAR 002_Le Perthus
AEM 002_La Jonquera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de qualsevol de les zones d’aparcament privat que hi ha al poble prenem la carretera en direcció Nord. Trobem a la dreta la desviació de Sant Joan d’Albera que seguim. Ciclem per una pista enquitranada, no excessivament ampla i poc transitada. La deixem quan trobem a la dreta una pista cimentada indicada cap a “Monastere des Ermites de Marie”. Seguim per la pista principal fins a aquest lloc, privat i sense accés, i el passem voltant-lo per l’esquerra fent una ziga-zaga. Passat un cadenat desemboquem en una pista que seguim a l’esquerra. Nova bifurcació; anem a l’esquerra. Desemboquem en una carretera estreta que seguim a la dreta. Anem a parar a la carretera que puja de Le Perthus i que a l’esquerra puja al Puig Neulós. Pel camí passem prop de Sant Martí de l’Albera, situat a un centenar de metres, i pel Coll de l’Ullat, una zona d’esbarjo amb restaurant inclòs. Seguidament travessem un bosc de pi negre i finalment arribem al punt culminant de la ruta entre prats d’alta muntanya. El Pirineu es fa encara més evident en el retorn des de Puig Neulós.

Desfem un tram de l’ascensió fins a una tanca metàl•lica, a la nostra esquerra, que ens permet passar a l’altra banda de la frontera entre la Catalunya Nord (França) i la Catalunya Sud (Espanya). Perdem alçada per una impressionant fageda fins a trobar la pista que a la dreta porta al veïnat de Requesens. Des d’aquest punt seguim senyals del GR-11 i les indicacions de La Jonquera. Passem pel costat de les restes d’un accident d’aviació i seguidament arribem fins a un petit coll. Continuem per un corriol a l’esquerra seguint els senyals del GR. Un tram curt però difícilment ciclable en la seva totalitat. Anem a parar a un prat on deixem el GR i busquem les traces d’una pista a la nostra dreta. Arribem a un pla amb una casa en runes. Busquem una pista a l’esquerra i la seguim fins una clara bifurcació on anem a la dreta, en baixada i seguint els senyals de PR i les indicacions de Sant Pere del Pla de l’Arca.

Passem per l’esquerra de les restes de l’església i iniciem una forta baixada. Deixem una desviació a la dreta en un revolt tancat. Travessem la riera de Còrrec del Fitó i iniciem el descens fins al punt de sortida. Arribem a Le Perthus per un pas soterrat de l’autopista.

Juny 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Requesens.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.perpignantourisme.com/
HOTEL Frontera. (La Jonquera). Tel: 972554050
HOTEL Mercè-Park. (La Jonquera). Tel: 972549038. Hotelmerce@eresmas.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Massís de l’Albera. 1:30.000. Els Mapes dels Parcs Naturals de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).