Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Languedoc-Rosellón
LAR 006_Py
Massís del Canigó. Pla Guillem. Rerserva Natural de Py
Py_Coll de Jou_Refugi de Marialles_Pla Guillem_Coll de Roques Blanques_Coll de Mantet_Py
Canigou. Fenouillédes, Conflent, Vallespir 1:50.000. Pyrénées nº 10, IGN - Rando Èditions)

Resum
Distància: 43 Km
Desnivell: 1730 m
Temps: 4 H 45 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Tocant el cel. El Pla Guillem.

Transitar en bicicleta pel Pla Guillem, a més de 2.300 metres d’altitud és una experiència única, que no s’oblida mai. Ruta exigent de desnivell considerable en la qual gaudirem d’extenses panoràmiques des de la frontera entre Catalunya i França, pedalant sempre en l’ambient d’alta muntanya que ens dona el Massís del Canigó.

Deixem Py per la carretera en ràpida baixada durant aproximadament quatre quilòmetres fins trobar la pista que puja a Coll de Jou. Al coll comença la pista que porta al refugi de Marialles. La pista presenta trams de fort pendent però el seu bon estat ens ajuda a progressar adequadament. Des del refugi continuem, ara per pista més pedregosa, fins a la Collada de la Roqueta, des d’on es gaudeix d’una gran panoràmica de la capçalera de la Vall de Rojà, tancada pels cims fronterers que separen les valls del Conflent i del Ripollès. En la llunyania es divisa també clarament el Carlit i els cims que l’acompanyen.

El tram que ens queda fins a Pla Guillem no presenta un gran desnivell; l’estat del camí és força dolent, dificulta la progressió, però es pot fer perfectament damunt la bicicleta. Pedalar pel Pla Guillem és una experiència sensacional, ja que sempre gaudim de panoràmiques a totes bandes i val la pena aturar-se i identificar l’amplíssim territori que veiem.

Arribem a Coll de Roques Blanques, on continuem per la pista a la dreta que ens portarà fins la Collada de Mantet, tot pedalant per boscos frondosos que de tant en tant ens deixen al descobert el majestuós cim del Canigó. Des del coll, una trepidant i bonica baixada per pista rural, recentment asfaltada, ens porta de nou a Py.

Octubre de 2014

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS http://www.vernet-les-bains.fr/