Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Espanya
La Ruta del Císter
La Plana de l`Empordà
La gran plana de Ponent
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Volta al Montsant
Transcatalunya
Trancantàbrica
Pedals de Lava.
Volta a la Serra de Boumort
Ripoll_Barcelona
Ronda del Moianès
Volta a la Plana d’Urgell. També en familia
Volta a la Serra del Cadí
Bagà_Delta de l`Ebre
Depresión Central Catalana
Pedalant pel cor del Parc Natural d'els Ports
Camins de contrabandistes
Territoris Serens
Olot_Ripoll_Vic_Olot
Vic_Berga_Manresa_Vic
Manresa_Solsona_Berga
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Granollers_Manresa_Vic
Bagà_Bellver_Bagà
Pedals de Foc
Teruel_Albarracín_Teruel
Manresa_Solsona_Berga
Berga_Manresa
PEIN Els Tres Hereus. Roques Tallades_Montbordó_Serrat del Pujot_Les Pinasses_ Plà de Bages
Berga_Grauges_Casserres_ Sant Joan de Montdarn_ Sant Cugat del Racó_Santpedor_Pineda de Bages_ Manresa

Mapes Comarcals. Bergueda. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Mapes Comarcals. Bages. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).Resum
Distància: 63 Km
Desnivell: 1300 m
Temps: 6 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Berga i Manresa, dues capitals de gran importància en el desenvolupament industrial del curs mitjà del riu Llobregat en el seu camí al mar. Enllacem les dues ciutats per altiplans i petites valls del marge dret del riu Llobregat. Pel camí, terres de cultiu i petits nuclis rurals que s’allunyen de les comunicacions habituals entre les dues ciutats.

Des de la plaça de Sant Pere, la plaça de la Patum. Prenem el carrer Major fins al passeig de la Pau. A la part baixa del mateix seguim pel carrer Francesc Macià, a l’altra banda de la betzinera. Arribem a la plaça Picasso on continuem pel carrer situat a la dreta de la part baixa fins al final del mateix on anem a dreta. Trobem una pista amb senyals de GR que seguirem. Nomès pendre-la obviem una pista a dreta continueant rectes. Nova bifurcació on anem a dreta. Passada la Creu de la Pinya trobem una nova bifurcació on anem a esquerra. Sortim a la carretera que travessem seguint per la que ens porta fins a Graugés.

Seguim per carretera fins trobar la de Casserres que seguim en aquesta direcció. Travessat el pont sobre la riera prenem una pista a dreta que ens puja fins al mas de Serrajoana. Al mas anem a l’esquerra per la pista que ens porta a la part oest del poble de Casserres, a tocar del camp de futbol. Continuem per la dreta del mateix per pista asfaltada fins a unes cases. Ens desviem a dreta passant entre les dues finques. Arribem a una cruïlla senyalitzada on continuem recte seguint la direcció de Sant Joan de Montdarn. Sortim a una nova pista que travessem deixant a l’esquerra la senyalització de Sant Joan de Montdarn. Arribem a una carretera que seguim a dreta fins passat Cal Mestre, on prenem una pista a esquerra just travessada la riera. Pugem fins a un pla on virem en rodo per una pista que trobem a dreta. La pista puja fins trobar la carretera que a dreta porta a Sant Joan de Montdarn.

Uns metres abans d’arribar-hi deixem l’asfalt per una pista a esquerra senyalitzada on seguim la direcció de Sant Cugat del Racó. Ciclem a tocar de la cinglera, la deixem continuant a dreta en una bifurcació i a la següent continuem, per la de l'esquerra. Sortim a la carretera de Viver que travessem. Perdem alçada recorrent tota la vall de la riera de Sant Cugat. Seguint sempre les indicacions de de Sant Cugat del Racó trobarem la carretera que ens hi portarà.

Continuem per la pista que passa per le’squerra de l’ermita i després marxa uns metres en paral.lel a la carretera. Bifurcació clara on anem a esquerra canviant de sentit. Seguim la direcció de Castellnou i marques grogues i vermelles. Sortim a tocar la carretera però l’evitem desviant-nos a l’esquerra fins a una mas. Passat aquest anem a dreta per trobar la carretera. Uns metres a la dreta hi ha la pista per la que hem de continuar.

La pista principal ens puja fins a prop del Turó de la Torre. En una ampla bifurcació la deixem per una pista a dreta que ens baixa fins al mas de Casamitjana. El passem per l’esquerra. Recorrem tota la vall en baixada per la pista que trancorre per la banda dreta de la riera. Cap al final de la vall travessem la riera i sortima a una carretera que prenem a esquerra. La carretera travessa una urbanització i després en baixa fins a Santpedor. Al poble, seguint la carretera en direcció a Callús, trobem a esquerra la pista de Sant Francesc. Sota l’ermita continuem rectes mantenint la direcció. Sortim a la carretera que porta a Pineda de Bages i al Parc de les Agulles.

Al Parc de l’Agulla depenent de la part de Manresa que es vulgui arribar tenim vàries opcions: es pot continuar per carretera o per la trialera amb senyals de GR que trobareu a la banda sud del llac artificial o bé, si es pernocta a ???? es millor agafa la pista de darrera del bar que porta fins la carretera nacional. Anem a buscar una passera que hi ha al costat de l’edifici dels bombers peer travesar-la. A l’altra banda anem a dreta i tot seguit a esquerra. Baixem pista asfaltada però la deixem per una pista que trobem a esquerra en la direcció que portem. Passem per sota la carretera nacional i tot seguint anem a esquerra. Sortim a una nova carretera que travessem. Sortim de nou a la carretera nacional que seguim uns metres a dreta per arribar fins a l’hotel.

Novembre de 2009

CENTRES D’INTERÈS
Festa de la Patum. Creu de la Pinya. Sant Joan de Montdarn. Sant Cugat del Racó. Parc de l’Agulla.

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.ajmanresa.cat