Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Espanya
La Ruta del Císter
La Plana de l`Empordà
La gran plana de Ponent
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Volta al Montsant
Transcatalunya
Trancantàbrica
Pedals de Lava.
Volta a la Serra de Boumort
Ripoll_Barcelona
Ronda del Moianès
Volta a la Plana d’Urgell. També en familia
Volta a la Serra del Cadí
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Bagà_Delta de l`Ebre
Depresión Central Catalana
Pedalant pel cor del Parc Natural d'els Ports
Camins de contrabandistes
Territoris Serens
Olot_Ripoll_Vic_Olot
Vic_Berga_Manresa_Vic
Manresa_Solsona_Berga
Granollers_Manresa_Vic
Bagà_Bellver_Bagà
Pedals de Foc
Teruel_Albarracín_Teruel
Volta a la Serra del Cadí
Fórnols_Martinet
Parc Natural Cadí_Moixeró
Fórnols_ Adraén _Mare de Déu de Boscal_La Cava_El Querforadat_ Béixec _Martinet
Mapes digitals Comarcals. Cerdanya, Alt Urgell. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 52 Km
Desnivell: 1550 m
Temps: 5 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta per carretera en direcció a Adraén. Continuem per la carretera sense entrar al poble fins a trobar a la dreta la indicació de Sant Salvador, on ens desviem. Passat el Cortal d’en Porta iniciem una forta pujada fins a un petit coll des d’on la pista comença a remuntar la vessant nord de l’extrem occidental de la serra del Cadí. Passada la capçalera del torrent dels Mosquits la pista s’acaba. L’antiga pista remunta, en un curt tram ara impracticable, un fort pendent per una tartera fins a retrobar la seva continuació salvat el desnivell.

Flanquejem per un ample corriol, de vegades pedregós, tota la capçalera del torrent Gran. Iniciem una baixada amb diverses llaçades que millora a mesura que avancem. Atenció, ens desviem en una clara bifurcació a la dreta senyalitzada per bicicletes del parc natural. Baixem fins al torrent Gran, voltem el turó Castellassos i continuem a la dreta per un corriol que travessa el torrent de la Molina. L’exigent corriol desemboca en una pista que remunta fins a coll de Mont-ros. Des d’aquí una pista més còmoda ens baixa fins a la Mare de Déu de Boscal. Continuem la ruta per una pista que trobem a la dreta abans d’arribar-hi.

Baixem fins a una casa que passem de llarg. Flanquejem tota la capçalera del torrent del Prat dels Ells per una antiga pista, convertida en un camí degut al seu desús, fins al coll de Puig Rodon on trobem una bona pista que seguim a l’esquerra.
La pista ens porta fins l’entrada del petit poble de La Cava, on continuem pel primer carrer que trobem a la dreta. Pugem fins a Cal Pubill. Al mas trobem el GR que seguirem fins a Querforadat: la sortida ja no inspira confiança però el sender és pràcticament ciclable en la seva totalitat encara que demana dedicació constant.

El GR s’endinsa al bosc per anar a buscar el coll de l’Oruga: deixem el GR quan el corriol principal desemboca en un prat evident prop del coll. Des d’aquí s’ha de caminar per assolir-lo: per la dreta pugem als prats superiors on continuem pujant enganxats a la dreta fins a trobar el corriol amb marques de GR que puja fins al coll. La baixada en trialera és totalment ciclable, tret d’un entretingut pas entre arbres caiguts, fins a Querforadat.

Travessem tot el poble pel carrer d’entrada i al final fem una inclinada baixada encimentada. Desemboquem en una pista que seguim a l’esquerra i en el següent trencant a la dreta: baixem fins al fons de la vall fent diverses llaçades i seguint la ruta evident. Travessem el riu de Quer i iniciem un tram de fortes pujades fins a Can Bima. Des d’aquí arribem fàcilment a Béixec i ja per carretera en ràpida baixada a Martinet.


CENTRES D’INTERÈS
Mare de Déu de Boscal. Castell de Querforadat

ALLOTJAMENTS
Fonda Pluvinet. Martinet.Tel. 973 51 50 18
Hostal Cadí. Martinet.

RESTAURANTS
Restaurant Boix. Martinet. Tel. 973 51 50 50_973 51 51 01

CARTOGRAFIA
Mapes dels Parcs Naturals de Catalunya. Nº10 Serra del Cadí_Moixeró 1:40.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC). Ediciones Primera Plana. S.A.
Mapa Comarcal de Catalunya. Cerdanya, Alt Urgell. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).