Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
França
Dels Alps als Pirineus
Del Rosselló a l’Empordà.
Etapa 1
Tour del Canigó
Del Rosselló a l’Empordà.
Del Rosselló a l’Empordà
Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. Plana del Rosselló. Plana de l’Empordà
Perpinyà_Vilanova de Raó_Montescot¬_Ortaffa_La Roca d’Albera_Puig Neulós_Requesens_Coll de Medàs_Cantallops_Capmany_Pont de Molins_Figueres


Resum
Distància: 81 Km
Desnivell: 1540 m
Temps: 8 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
No hi ha fronteres entre Perpinyà i Figueres

Una travessa d’un sol dia, exigent i llarga, que comunica la Plana del Rosselló i la Plana de l’Empordà, dues grans planes agrícoles obertes al mar, ambdues envoltades per un amfiteatre de muntanyes i separades pel massís de les Alberes.
Des del punt culminant de la ruta, el cim pirinenc del Puigneulós, gaudim d’extenses panoràmiques a banda i banda de la serra que ens permeten, d’una sola ullada, albirar tota la travessa.

La travessa sorgeix com una col.laboració de Rutabike Assoc. en els preparatius i disseny per traçar el camí del projecte artístic Marges i Fronteres de Jordi Lafon, que prenent com a referència el fet de caminar com a pràctica estètica, proposa dos excursions simultànies, entre Figueres i Perpinyà, on els caminants han d’anar uns a l'encontre dels altres per trobar-se a la carena del Puigneulós com a nexe d’unió entre Llenguadoc-Rosselló i l'Alt Empordà.

A nivell logístic, la travessa es va plantejar per realitzar-la en un dia, deixant els cotxes a Figueres i anant en tren fins el punt de sortida, Perpinyà, per fer-hi nit.

Una rica experiència que us recomanem encoratjadament que proveu. Una llarga travessia enllaçant els pobles i centres d’interès de les dues planes, descobrint els nexes comuns històrics, lingüístics, culturals, arquitectònics i paisatgístics dels dos vessants del Pirineu.

Durant l’ascensió i descens del Puigneulós, el cim que agermana les dues planes, gaudireu de boscos mil.lenaris de gran bellesa, amb una cobertura de bosc de gairebé el 100 % i amb una vegetació extraordinàriament variada amb suredes, alzinars, castanyedes, rouredes i magnifiques fagedes, les més orientals de la península, culminades a la carena per bonics prats alpins.

Un viatge per a tots els cicloturistes amants del plaer de compartir les experiències que es viuen al ritme pausat de cada pedalada.

Salut i pedal

Juliol de 2013