Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Itàlia
Dolomites.
Apenins
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Etapa 4
Etapa 5
Etapa 6
Etapa 7
Etapa 8
Etapa 9
Etapa 10
Apenins
Badia Moscheta_Lago Brasimone
Parco Regionale Dei Laghi Suviana e Brasimone
Badia Moscheta_Fognano_Rifredo_Il Giogo_Santa Agata_Marcoiano_Panna_Santa Lucia_Passo Giogana_Risubbiani_Montepiano_Passo Sant Giussepe_Lago di Brasimone.
Appennino Bolognese. Mugello. Carta Turistica e dei sentieri. Edizione Multigraphic. Firenze.

Resum
Distància: 60 Km
Desnivell: 1800 m
Temps: 5 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de Badia Moscheta per la pista asfaltada de davant de les quadres dels cavalls en direcció Est. La pista va pujant paral•lela al riu fins a Rifredo. A la carretera principal girem a l’esquerra per arribar al Passo di Giogo. Continuem baixant uns centenars de metres i quan la carretera gira a l’esquerra ens desviem per una pista empedrada a la dreta. Baixem tota la vall, sempre per la pista principal. A la baixada deixem una pista a la dreta, superem una tanca i poc després una altra. Obviem dos trencants a la dreta i passem per l’entrada d’una casa. Arribats a l’asfalt deixem una pista a l’esquerra i una altra a la dreta per arribar a Santa Agata. Entrem al poble per un carrer prohibit a la dreta i el seguim fins la torre de l’església, girant a la dreta per passar per l’entrada principal. Girem un altre cop a l’esquerra per un carreró y de seguida a la dreta per sortir a un pont sobre un torrent, on girem a l’esquerra per sortir a una carretera que agafem cap a la dreta. Continuem fins trobar la indicació de Marcoiano (Viali Spazzavento) a la dreta.

La pista asfaltada recorre tots els nuclis de la població i surt a una altra carretera més important que agafem cap a la dreta (compte amb el trànsit). Passem Panna i després girem a la dreta per arribar a Santa Lucia. A una corba amb parada d’autobús agafem una pista en bon estat en baixada a l’esquerra de la carretera en baixada. La pista va baixant fent llaçades fins arribar a una casa (La Badia) a la dreta amb senyal de prohibit el pas. Aquí prenem una pista a l’esquerra. Al primer tram hi ha un cotxe abandonat y més endavant un altre. La pista és bona fins a una casa molt gran abandonada. Abans de l’entrada de darrera hem de girar a l’esquerra per un sender en desús ple d’esbarzers que ens permet voltar la casa per la part del davant i continuar. Els primers 500 metres són molt desagradables, plens d’esbarzers i vegetació, però després, superada una tanca, la pista millora i arriba a unes cases. Sortim a una carretera en construcció i girem a la dreta en pujada. Després d’una parell de rampes molt dures arribem a una altra carretera on girem a l’esquerra.

A la següent cruïlla, continuem a la dreta per carretera en pujada. Passada la part més alta, quan la carretera comença a baixar i veiem l’autopista, girem a l’esquerra per una pista de pedres petites. Va pujant, amb un pis dolent i passa al costat d’una casa abandonada. Poc després arribem a una altra pista i l’agafem a l’esquerra, rodant en pla el primer tram. Després el pis empitjora i les rampes es fan més dures fins que arribem a una cruïlla al mig del bosc amb diverses opcions. Obviem un sender a la dreta i una pista també a la dreta. Hem d’agafar la pista de l’esquerra en baixada pel bosc, deixant més a l’esquerra un sender en pujada. La pista continua pujant un tram, supera un coll i després baixa ràpidament. Obviem senders poc clars a ambdós costats. Passem al costat d’una casa a la nostra esquerra i arribem a una cruïlla senyalitzada amb un pal. Continuem a la dreta cap a Montepiano y després d’una baixada de molta pendent amb molt mal pis sortim a una carretera davant d’una cartell que indica Valico Crocetta. Seguim la carretera a la dreta per arribar a Montepiano després de passar Risubbiani. A la cruïlla on arribem girem a l’esquerra. Passada l’església girem a la dreta pel Vialle della Badia. Surt al Vialle della Republica, on continuem a la dreta. Tornem a girar a la dreta per una pista asfaltada que indica Alpi de Cavarezano, Burria i La Noce. Anem pujant per la pista asfaltada, deixem a la dreta una torre de comunicacions, després una casa i coronem la part més alta quan acaba l’asfalt. Després va baixant fins al Passo Sant Giuseppe, on trobem una tanca metàl•lica tancada a la dreta. Uns metres abans a la dreta hi ha un sender que permet l’entrada al recinte i, girant a l’esquerra sortir a la pista asfaltada que baixa i ens condueix a una altra tanca metàl•lica vigilada. És el perímetre d’una central nuclear i està vigilada amb cambres de vídeo.

Uns 200 metres abans d’aquesta tanca hi ha un sender (baixant, a la dreta) que travessa el torrent i puja. Seguint sempre la pista principal sortim a una pista que volta el perímetre de la central. A la vora del Llac Brasimone, a la dreta, la pista asfaltada ens permet travessar la presa i arribar a la zona turística.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Hotel Nuova Gabana, tfn. 0534 91 064
www.hotelgabana.it

CARTOGRAFIA
Appennino Bolognese. Mugello. Carta Turistica e dei sentieri. Edizione Multigraphic. Firenze.