Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Itàlia
Dolomites.
Apenins
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Etapa 4
Etapa 5
Etapa 6
Etapa 7
Etapa 8
Etapa 9
Etapa 10
Apenins
Cerreto Laghi_Pontremoli
Parco Nazionale dell’Appennino Tosco_Emiliani
Cerreto Laghi_Passo del Cerreto_Succiso_Miscoso_Passo Lagastrello_Tavernelle_Taponecco_Collesino_Treschietto_Valle_Biglio_Caprio_
Pontremoli
Ippovia ciclopista del Crinale Emiliano. Nº 1, dal Passo Radicci al Passo Lagastrello. 1:25.000. GAL Antico Frignano e Appennino Reggiano.

Resum
Distància: 86 Km
Desnivell: 1620 m
Temps: 5 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Baixem per la carretera al Passo Cerreto on girem a l’esquerra. Deixem l’asfalt quan trobem una pista que puja a la dreta en un revolt tancat amb la indicació de Sassalbo. Arribem al Passo dell’Ospedalaccio. Continuem sempre per la pista principal fins que aquesta s’acaba en una esplanada sota mateix del Monte Casarola. Seguim senyals del GEA per un sender que enllaça amb una altra pista que seguim. Sortim a una pista asfaltada que a l’esquerra porta al Passo della Scalucchia i baixa a Succiso. Continuem baixant fins trobar la carretera que prenem a l’esquerra per arribar a Miscoso. Seguim per carretera fins la presa del Lago Lagastrello. Travessem el pont i continuem a l’esquerra fins al Passo Lagastrello.

Continuem a la dreta en baixada. Un descens ràpid i llarg ens porta a Tavernelle, on trobem a la dreta una carretera secundària que cap a Taponecco i Collesino. La carretera corona un coll i després baixa, passant per uns paisatges excepcionals. Finalment, sortim a una altra carretera en una cruïlla molt mal indicada. Girem a la dreta pujant cap a Treschietto. Continuem la carretera cap a Valle i seguim per la pista que puja la vall tancada que tenim en direcció NordOest. La pista presenta algunes rampes dures, travessa el torrent i puja fent ziga-zagues a l’altra vessant arribant a la carena. Girem a l’esquerra baixant uns metres i després ens desviem a la dreta. La pista ens condueix a una altra vall, a la que arribem des de dalt i amb vistes impressionants sobre el poble de Biglio. Aquí agafem la carretera que va sempre baixant per un paisatge molt típic de la Toscana, deixant diversos trencants dels petits pobles que veiem penjats de les muntanyes que ens envolten. Finalment sortim a una carretera general que agafem amb molta cura a la dreta per arribar a Pontremoli.

ALLOTJAMENT I RESTAURANT
A Cerreto Laghi:
Albergo del Bosco, tfn. 0522 89 81 10
albergodelbosco@yahoo.it
A Pontremoli:
Golf Hotel, tfn. 0187 83 15 73
www.golfhotel.it

CARTOGRAFIA
Ippovia ciclopista del Crinale Emiliano. Nº 1, dal Passo Radicci al Passo Lagastrello. 1:25.000. GAL Antico Frignano e Appennino Reggiano.