Cercar

Més enllà de neguits i entusiasmes, potser el guany dels viatges és l’espai que hi descobrim de nosaltres mateixos, i que tal volta hauria restat fosc sense la llum d’aquelles noves rutes. (...)

 

Els bells camins. Miquel Martí i Pol

 

Benvinguts a Rutabike.com. El nostre objectiu és promoure l'ús de la bicicleta de muntanya, posant en comú rutes i travesses per tot el món. Ens interessa el viatge, la natura, els paisatges, la història, la gastronomia i la relació entre les persones i el territori. Ens interessa l'esforç i la voluntat per arribar als llocs i conèixer-los. No ens interessa la competició, ni la rivalitat; s'arriba més lluny cooperant que competint. Vés, pedala i disfruta!

Els dominis del Castell de Claramunt
Anoia
ANO 017_Capellades
Serra de la Guardia. Serra de Collbàs. Plans del Llobató. Plans de les Ecomes.
Distància: 26 Km
Desnivell: 610 m
Temps: 2 H 35 min
Dificultat: mitjana
Sobre un turó a l’entrada del congost de Capellades des d’on es domina la Conca d’Òdena s’ubica el castell de Claramunt, una magnífica fortalesa d'estil romànic del segle X. Una atalaia de primer ordre des d’on gaudir d’excel·lents panoràmiques de les serres properes i les fèrtils planes, atapeïdes de vinyes i oliveres, que conformen aquesta part del territori català.
Volta al Montsant de Tost o Cadí de Tost
Alt Urgell
AUR 021_Torà de Tost
Montsec de Tost. Parc Natural Cadí-Moixerò
Distància: 37 Km
Desnivell: 1220 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Una pedalada per un territori sorprenentment salvatge i solitari des del municipi de Torà de Tost que volta la muntanya de Montsant de Tost, prolongació ponentina del Cadí. Un viatge de paisatges que queden gravats a la retina i que descobreix llocs sorprenents tenyits de roig com el despoblat de Sauvanyà o el Coll de Creus
Volta a la muntanya de l’Era del Fuster i la princesa Moctezuma
Alt Urgell
AUR 022_Pont de Bar
Parc Natural Cadí-Moixeró. L’Era del Fuster
Distància: 20 Km
Desnivell: 810 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Un itinerari que ens permet connectar pobles ancorats en valls diferents formades a la base de la paret nord de la Serra del Cadí i que aboquen les seves aigües a la vall del Segre, explorant un antic camí que neix prop del Coll de Sé i enllaçava antigament nuclis de muntanya com Arsèguel i Toloriu, on va viure una de les filles d’en Moctezuma.
Ruta de les tres capçaleres: Vallverd, el Corb i el Gaià
Conca de Barberà
CBA 006_Rocafort de Queralt
Serra de Tallat. Plans de Conesa. Serra dels Clots. Montclar. Serra de Comaverd
Distància: 31 Km
Desnivell: 810 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Ruta que volta la capçalera que recull les aigües de la vall del Vallverd, riu que vertebra la cubeta de la Conca de Barberà, alhora que fa una incursió en terres que recullen les aigües que alimenten el riu Corb al seu pas per Conesa, una meravellosa vila medieval i el riu Gaià quan travessem els municipis de les Piles i Biure de Gaià
La Ribera Salada
Solsonès
SOL 010_Montpol
Espai Natural Protegit de la Ribera Salada. Espais d'Interès Natural Serres d'Odèn-Port del Comte. S
Distància: 0 Km
Desnivell: 0 m
Temps: 0 H 0 min
Dificultat: fàcil
Volta preciosa a la capçalera de l’Espai Natural Protegit de la Ribera Salada. Des del bellíssim indret d’aigües prístines conegut com Aigüesjuntes es va guanyant alçada per un paisatge copat de conglomerat montserratí fins als contraforts ponentins de la Serra de Port del Compte. La tornada es fa per la carena que separa la Ribera Salada de la profunda vall solcada pel Segre. Un viatge extraordinari damunt la bicicleta.
La Plana d’Urgell des de la Torre de l’Ametlla.
Urgell
URG 003_Tàrrega
Espai d’Interès Natural de les Obagues del riu Corb. Altiplans de la Segarra. Vall d’Ondara
Distància: 44 Km
Desnivell: 790 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
Ruta que transita entre camps de cereals, ametllers, oliveres i vinyes regats pel canal d’Urgell i que ens descobreix petits pobles amb encant de gran pes històric, cadascun coronat per un antic castell. Ens dies clars la mirada abasta, especialment des de la Torre de l’Ametlla, els relleus del Prepirineu que tanquen la Depressió Central i, fins i tot, els cims del Pirineu del Pallars i la vall d’Andorra.
Catalunya Gravel Tour
El gravel és una tendència de moda en el ciclisme. Aquest setembre la Catalunya Gravel Tour by Ridley va ser una gran ocasió per demostrar-ho ... i gaudir-lo.
Chinese bike share. L'arrogància de la indústria
La inesperada bellesa dels cementiris de bicicletes de la Xina. Fotografies que reflecteixen l'auge i la caiguda de la indústria de les bicicletes xineses compartides.
Freemaster. Llums amb cor
Els llums Freemaster causen sensació per la seva la seva singular forma de cor i el seu preu: només 9,99 euros. I es que la seguretat no està enemistada amb l'origina...
Robert Marchand. Nou récord amb 102 anys
El francès Robert Marchand, un veritable prodigi físic, supera el seu propi rècord en pedalar gairebé 27 quilòmetres en una hora.
Brainy Bike Lights. Seguretat urbana
L'empresa Brainy Bike Lights® ha desenvolupat unes llums per a ciclistes que projecten el símbol de la bicicleta; una idea simple, però molt eficaç
Fontus: l'ampolla que s'omple sola
Fontus és una ampolla per a ciclistes que gràcies a una placa solar recull i condensa la humitat de l'aire, transformant-la en aigua potable.
Bicicletas de carreres. Nick Higgins
Aquesta obra abasta tot el que un amant del ciclisme ha de conèixer: des dels ciclistes llegendaris fins a l'evolució de les bicicletes.

Piotr Strzezysz, Naturalesa nòmada
Fa més de vint anys que viatja pel món amb bicicleta i escriu sobre les seves reflexions i impressions.
Tannus. Adéu a les punxades
Ciclosfera entrevista a l'inventor de les cobertes impossibles de punxar
Noguera Ignota. Els Aspres
Encara que sembli increïble, és possible descobrir territoris nous al nostre país. Descobrir en el sentit d’endinsar-se en espais poc coneguts o totalment desconegut...