Cercar

Més enllà de neguits i entusiasmes, potser el guany dels viatges és l’espai que hi descobrim de nosaltres mateixos, i que tal volta hauria restat fosc sense la llum d’aquelles noves rutes. (...)

 

Els bells camins. Miquel Martí i Pol

 

Benvinguts a Rutabike.com. El nostre objectiu és promoure l'ús de la bicicleta de muntanya, posant en comú rutes i travesses per tot el món. Ens interessa el viatge, la natura, els paisatges, la història, la gastronomia i la relació entre les persones i el territori. Ens interessa l'esforç i la voluntat per arribar als llocs i conèixer-los. No ens interessa la competició, ni la rivalitat; s'arriba més lluny cooperant que competint. Vés, pedala i disfruta!

Nabiners: rastres d’altre temps. El Camí de les Mines.
Alt Urgell
AUR 019_Adrall
Serra de Nabiners. Tossal de Cal Franc. Serra d’Arfa
Distància: 27 Km
Desnivell: 710 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: mitjana
Ruta que segueix part de la ruta de les mines i ens descobreix el nucli de Nabiners, testimoni viu del desmembrament social provocat per la pressió demogràfica de mitjans del segle XIX que va provocar l'èxode de molts homes i dones dels pobles rurals dels Pirineus cap a zones més riques.
Un paisatge immens. Serra de Calobres
Baix Ebre
BEB 004_El Perelló
Coll de la Mola. Les Calobres
Distància: 23 Km
Desnivell: 550 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Una ruta que sorprèn poderosament el viatger. Recorrem paisatges d’oliveres definits per terrasses amb murs de pedra seca, assaborint l’aroma mediterrani que desprenen les pinedes, el margalló i la brisa marina que puja de la costa; descobrim l’antic poblat de la Fullola, amb la seva esvelta torre, i quedem literalment colpejats per les extenses panoràmiques de mar i muntanya que es divisen des de la serra de Calobres.
Sant Miquel de Montclar, un mirador privilegiat
Conca de Barberà
CBA 004_Les Piles
Serra dels Clots. Montclar. Serrat de Camadall
Distància: 27 Km
Desnivell: 770 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Pujar i baixar de Sant Miquel de Montclar representa un moment de gran satisfacció per a qualsevol biker àvid d’aventura. Encara que no és una empresa fàcil, el plaer de la fita aconseguida i de les panoràmiques que es dominen de tota la vall del Gaià fins la seva desembocadura, que ens permeten entendre la frontera natural que representava en temps de la reconquesta, la fan imprescindible per a la descoberta d’aquest territori de serralades entre el mar i la gran depressió central catalana
Montmagastre, Sant Cristòfol de la Donzell i la fortalesa de Comiols.
Noguera
NOG 008_Montargull
Serra de Comiols. Serra del Roc de Benavent. Vall de Rialb
Distància: 45 Km
Desnivell: 1250 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Història viva relegada al passat. Antics nuclis que el temps inexorablement va esborrant. Un territori solitari de profundes i abruptes barrancades. Descobriu la Baronia de Rialb, un territori extens que disposa d’una llarga relació d’edificis d’època romànica que, mancants en gran part de manteniment i protecció, s’esfondren irremissiblement.
Estany d’Ivars, un oasi al bell mig del pla.
Pla d`Urgell
PLU 002_Linyola
Plana d’Urgell
Distància: 32 Km
Desnivell: 70 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: fàcil
Volta pel bonic Pla d’Urgell, definit per un paisatge horitzontal amb petits nuclis de marcat caire agrícola, atapeït de grans extensions de cultius regats per canals i sèquies i que amaga un oasi de pau desconegut per a molts, l’Estany d’Ivars.
Volta al Montsant
Priorat
PRI 003_Cornudella de Montsant
Parc Natural del Montsant
Distància: 70 Km
Desnivell: 1700 m
Temps: 8 H 30 min
Dificultat: difícil
La Via del Montsant és un repte per tots aquells que gaudeixen de la bicicleta de muntanya. Una volta exigent a tot el Parc Natural de la Serra de Montsant passant pels municipis que s’assenten a les seves vessants. Una aventura imprescindible per gaudir sobre rodes!
De Queralbs a Núria. Simfonia d’alta muntanya
Ripollès
RIP 051_Queralbs
Parc Natural les Capçaleres del Ter i del Freser. Puigmal.
Distància: 23 Km
Desnivell: 1060 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: difícil
Ruta exigent i amb trams molt tècnics, apte només per als més preparats, sobre tot en la baixada pel Camí Vell de Núria a Queralbs, un camí espectacular però molt tècnic i exposat. Un paisatge que creix a cada pedalada i que ens porta a raconades de gran bellesa i a un lloc emblemàtic per l’excursionisme i el catalanisme.
Refugiados permanentes. Los dilemas del pueblo saharaui
L’associació Cooperació Osona Sàhara (COOOS) llança una campanya de micromecenatge per publicar el llibre de l’escriptor Pedro Hernández Carrión.
Desmitificant les fronteres. BTT sense límits
Hi han espais que es troben en terra de ningú. Espais que separen físicament territoris, persones, cultures... Franges estretes que s’allarguen pel territori fins que...
Sympathy Collaboration. Art solidari.
Una iniciativa solidària ha portat a 41 artistes valencians a il·lustrar cascos de bici de la firma "Closca" convertint cadascun d'ells en una obra d'art única.
Fifty Bicycles That Changed the World
La bicicleta és la forma de transport més popular del món. Des dels seus inicis el disseny de la bicicleta ha evolucionat al llarg de les dècades tant en termes d'est...
Alpha, una e-Bike d’hidrògen
La primera bicicleta elèctrica que funciona amb una pila de combustible d'hidrògen que es carrega en tan sols 2 minuts i proporciona 100 km d’autonomia.
Copenhagen Bike Company.
Copenhaguen és una d'aquelles ciutats idíl·liques en què habiten més bicicletes que automòbils. Més del 50% de població opta per aquesta opció més saludable, ba...
Xiaomi Qicycle. Electrica i Plegable
Xiaomi aposta per la mobilitat personal amb la seva nova bicicleta QiCycle: elèctrica i plegable
El libro de la bicicleta
Aquest llibre celebra i recupera la història del ciclisme des de la famosa BMX i la bicicleta de muntanya fins a les bicicletes de pista o les carreres en carretera.
Sin Cadenas. El poder de les dones amb bicicleta
Un projecte que vol fomentar l'ús de la bicicleta entre les dones i que posa en valor la bicicleta com a mitjà transport ensenyant a anar amb bicicleta a persones que v...
La e-bike Freeel Z03
Freeel neix de mirar al present per preveure el futur per tal de crear la bicicleta elèctrica perfecte per Barcelona o qualsevol altra ciutat.
La Sonrisa Eléctrica
Així s’anomena a aquest moviment per la cara que fa tothom quan pedaleja per primera vegada amb una e-bike. Un públic transversal que comença, cada vegada més, a oc...