Trans Terra Alta

Trnas-terra-alta

La Trans Terra Alta és una travessa de dos dies que recorre els pobles de la comarca de la Terra Alta, una comarca carregada d’història al sud de Tarragona, entre l’Ebre, els Ports i el Delta. Però també és una sorprenent i divertida aventura per gaudir en bicicleta de muntanya per un territori tan desconegut com impressionant.

 

Des del poble vell de Corbera d’Ebre, devastat totalment a la Guerra Civil, pedalant per la terra alta podrem visitar altres escenaris de la tristament famosa Batalla de l’Ebre; entrarem a pobles amb encant, alguns amb la seva església que conserva elements de tots els estils; descobrirem paisatges rocallosos sorprenents, boscos curiosos, com n’és un de xiprers; passejarem enmig de vinyes, ametllers i oliveres, algunes de mil·lenàries; visitarem cellers mundialment famosos; també un museu dels hospitals de guerra; ens banyarem més d’un cop al riu, sota un salt d’aigua o bé en un assut; ens endinsarem en la màgica foscor dels túnels d’una antiga línia ferroviària ara convertida en via verda. Gaudirem de la gastronomia de la zona, de la seva gent, que podríem esperar aspra com el terreny i és en canvi acollidora com no n’hi ha en cap altre lloc.

Tot això ens ofereix la Terra Alta, balcó sobre el riu Ebre, a l’ombra del massís del port, frontissa amb el País Valencià i la Franja, essència d’aquest nostre país tan ric i variat. Només falten les ganes de pedalar, perquè la resta d’ingredients perquè sigui un plaer inoblidable els posa el territori. Aneu-hi, veniu-hi, perquè res no us decebrà.

La travessa dividida en dues etapes no és difícil i està pensada perquè es pugui fer sense un esforç excessiu i per vies amples, de manera que s’hi pugui pedalar tot contemplant tranquil·lament el que ens ofereix, tot fent aturades i tot conversant amb els que ens acompanyen o anem trobant pel camí.

Salut i pedal


Més info